‘Kerkopschootdienst’ in Woerden

‘kerkopschootdienst’
ds. Beer

Woerden – Op zondagmorgen 27 januari om 11.00 uur wordt er
een ‘kerkopschootdienst’ gehouden. Dit is een speciale kerkdienst voor kinderen tot vier jaar. Deze dienst is voor de allerjongste kinderen in de Maranathakerk te Woerden. Voorgangers zijn Lydia Joppe en ds Hans Berkheij. De muzikale leiding is in handen van Marnix van der Ploeg. De dienst zal alles met elkaar zo’n twintig minuten duren.

Belevingsgericht

Het is al voor de tweede maal dat in de Maranathakerk een dergelijke dienst gehouden wordt. De eerste keer waren er zo’n 35 kinderen met hun ouders.“Het zijn sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar. Het heet ‘Kerk op schoot’ omdat de kleine kinderen bij de ouders of grootouders op schoot mogen zitten”, leggen de beide voorgangers uit: “Tijdens deze diensten beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een Bijbelverhaal met alle zintuigen. Kinderen horen een Bijbelverhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten”. Deze keer staat het verhaal van Abraham centraal. Aan het einde van de dienst wordt er zelfs een klein feestje gevierd.

Maranathakerk te Woerden

Ontmoeten

Het is de bedoeling van de Hervormde gemeente Noord dat zij driemaal per jaar zo’n dienst gaat organiseren. Dit is de tweede, in juni 2019 volgt de tweede. Ieder kind onder die leeftijd is met ouders of grootouders van harte uitgenodigd voor deze dienst, komende zondagmorgen 27 januari 2019. De dienst wordt gehouden in de Maranathakerk. De dienst begint om 11.00 uur en men zit dan met een kleine groep ouders en kinderen op het liturgisch centrum (‘podium’) van de Maranathakerk. Voorafgaand aan de dienst is ervan af pakweg half elf al de gelegenheid voor de kinderen om met elkaar te spelen en als ouders elkaar te ontmoeten bij koffie thee of limonade van de kinderen. In diezelfde ruimtes is het dan ook koffiedrinken voor de mensen die de dienst eerdere die morgen die van 9.30 uur tot 10.30 uur in de kerk was hebben bijgewoond.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam