Praktisch verkeersexamen in Woerden voor basisscholen

Pexels / Pixabay

Woerden – Het straatbeeld in de gemeente Woerden kleurt binnenkort tijdelijk oranje. Dinsdagmorgen 10 april, woensdagmorgen 11 april en donderdagmorgen 12 april doen basisscholieren mee aan het praktisch verkeersexamen.

Deze scholieren hebben begin april hun schriftelijk examen behaald, waarmee ze laten zien dat ze de verkeersregels kennen. Bij het praktisch verkeersexamen kunnen ze laten zien dat ze deze regels ook toepassen. Verkeersexamenbureau Nederland heeft het praktisch fietsexamen georganiseerd. De kinderen leggen in een oranje, genummerd hesje een route af, die door hun woon- en schoolgebied leidt en waarbij vrijwilligers op diverse punten de verrichtingen van de examenkandidaten beoordelen. Deze route hebben ze tenminste éénmaal geoefend, zodat ze tijdens het examen voornamelijk bezig zijn met het toepassen van de verkeersregels, en niet met het zoeken naar de juiste route.

Alle leerlingen die slagen voor dit praktische examen, hebben recht op het verkeersdiploma. De gemeente Woerden en het Verkeersexamenbureau Nederland vinden het erg belangrijk dat dit examen wordt gehouden. “Na afloop van komend schoolseizoen gaan deze kinderen naar de middelbare school. Dat is vaak een school buiten het huidige leefgebied van de kinderen, waar ze geconfronteerd worden met drukker verkeer en nieuwe verkeerssituaties, zoals verkeerslichten. Vaak merken ze dan pas hoe belangrijk het is om de verkeersregels te kennen en toe te passen.”, aldus Verkeersexamenbureau Nederland.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam