Controles verkoop alcohol aan jongeren

controles

Schouwen-Duiveland – Op donderdag 8 februari zijn in totaal acht supermarkten en slijterijen op Schouwen-Duiveland controles uitgevoerd op het verstrekken van alcoholhoudende drank aan minderjarigen.

Mysteryshoppers ingezet

Bij deze controles zijn mysteryshoppers ingezet. Als mystery shopper word je als klant ingezet en observeer en beschrijf je hoe jij de dienstverlening bij winkels beleeft, of in dit geval of jij als minderjarige klant alcoholhoudende drank mee krijgt.

1 slijterij in overtreding

Bij zeven bedrijven was het resultaat van de controles in orde. De minderjarige mysteryshoppers konden geen alcoholhoudende drankjes kopen. Bij één slijterij was dit wel het geval. Deze slijter krijgt (conform het nieuwe preventie en handhavingsbeleid alcohol en jeugd)voor deze overtreding een formele waarschuwing. Verder zal er dit en komend jaar aanzienlijk vaker bij deze slijter gecontroleerd worden.

Betere prestaties dan bij eerdere controles

Ten opzichte van voorgaande jaren is de uitslag van deze controle positief te noemen. Bij eerdere controles werd door circa 50 procent van de bedrijven de regels overtreden.         Burgemeester Rabelink laat weten blij met deze ontwikkeling te zijn. ‘Het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren is een blijvend aandachtspunt voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven dit onderschrijven en zich houden aan de geldende regels”.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam