CVA/NAH trefpunt georganiseerd met fototentoonstelling

Tholen – Vrijdag 19 januari 2018 organiseert het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen in samenwerking met CVA-vereniging ‘Samen Verder’, SVRZ en Schutse Zorg Tholen van 14.00 uur tot 16.00 uur het CVA/NAH trefpunt. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Tholen. Aansluitend wordt er een fototentoonstelling van het Afasiecentrum Zeeland feestelijk geopend. De toegang is gratis.

Voor wie is het CVA/NAH trefpunt?

Op deze bijeenkomst is iedereen welkom die te maken heeft met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Niet alleen de persoon zelf, maar ook de omgeving krijgt te maken met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van dit hersenletsel.

Wat is een CVA?

CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident dat letterlijk vertaald, een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen is.

Wat is NAH?

NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel en ontstaat door letsel als gevolg van een aanrijding, een val, maar kan ook ontstaan door een infectieziekte.

Wat is Afasie?

Afasie is een taalstoornis waarbij je taalvermogens aangetast zijn of verdwenen. De letterlijke betekenis van afasie is ‘niet spreken’.

Communicatiestoornissen en Afasie

Het CVA/NAH Trefpunt van 19 januari heeft als thema Communicatiestoornissen en Afasie na een CVA. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Hilde Aarts, zij is logopediste bij het Afasiecentrum Zeeland.

Fototentoonstelling

Aansluitend aan de bijeenkomst word een fototentoonstelling van Afasiecentrum Zeeland feestelijk geopend. Alle foto’s voor de tentoonstelling zijn gemaakt door mensen met Afasie. Met behulp van een expositie van de gemaakte foto’s vragen de cliënten aandacht voor wat Afasie voor een mens betekent. Cliënten hebben zelfstandig foto’s rond verschillende thema’s gemaakt: ik, verleden, heden, toekomst. Op deze manier brengen ze hun veranderd leven in beeld en zijn ze in staat om ervaringen en gevoelens te delen. De tentoonstelling duurt van 19 januari 2018 tot en met 2 maart 2018 en is tijdens openingsuren in het gemeentehuis van Tholen te bewonderen.

CVA/NAH trefpunt georganiseerd met fototentoonstelling
Jeffrey Groenhttps://www.regioonine.nl
Ik ben Jeffrey en ik ben de woordvoerder van Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

Olst-Wijhe - ‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht...

Kolhorn heeft cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk

Kolhorn - Een cortenstalen molentje is langs de Molenkolk in Kolhorn geplaatst. Hier heeft ooit één van de strijkmolens van Schagerkogge...

Persleiding door dijk in Krimpen geboord

Krimpen aan den IJssel - Een persleiding van ruim een halve meter diameter is met een enorme boor door de dijk...

Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt

Heiloo - In Zuiderloo wordt sinds begin april archeologisch onderzoek gedaan. Op dinsdag 19 mei is door archeologen van Archol een...

Voorstel opheffing deel Maarssenbroekseslag Stichtse Vecht

Stichtse Vecht - Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel aan de gemeenteraad om de Maarssenbroekseslag tussen de Floraweg...