Sander Kastelein, nieuwe gemeentesecretaris van Meppel

gemeentesewcretaris

Meppel – Burgemeester & wethouders van Meppel hebben 16 oktober Sander Kastelein benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente. Sander Kastelein is op dit moment gemeentesecretaris in de gemeente Ooststellingwerf. Hij start 1 december in Meppel.

Na een sollicitatieprocedure met in totaal 56 kandidaten heeft de selectiecommissie met overtuiging en enthousiasme gekozen voor de 54-jarige Sander Kastelein. Burgemeester & wethouders hebben besloten het advies van de selectiecommissie over te nemen.

Keuze

Burgemeester Korteland: “Qua persoonlijkheid, werkervaring en opleiding past Sander Kastelein uitstekend in het profiel van gemeentesecretaris van Meppel. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Sander prima in staat zal zijn de verbindende rol te spelen tussen bestuur en gemeentelijke organisatie en van daaruit de lijn van vernieuwing en ontwikkeling voort te zetten.

Sander heeft alle nodige kwaliteiten in huis om de functie met succes in te vullen. Daarnaast is hij een prettige, open persoonlijkheid, die zal bijdragen aan de plezierige werksfeer en manier van omgaan met elkaar bij bestuur en medewerkers in Meppel. We wensen hem een goede tijd in onze stad.”

Meppel

Sander Kastelein heeft ruime ervaring met organisatieontwikkeling van gemeentelijke organisaties en met de samenwerking tussen gemeentebestuurders en de ambtelijke organisatie, onder andere door zijn laatste functies in Ooststellingwerf en Noordoostpolder.

“Veel maatschappelijke vraagstukken worden pas echt tastbaar op lokaal niveau. Ook de dynamiek tussen stad, bestuur en ambtelijke organisatie vind ik boeiend. De ontwikkelopgaven samen met bestuur en mijn collega‚Äôs vorm te geven is een uitdaging. Kortom, ik heb er enorm veel zin in.

Deze baan kwam op mijn pad en dat was een kans die ik niet kon negeren. In Meppel ervaar ik dezelfde hartelijkheid en passie als in Ooststellingwerf. Er liggen ook soortgelijke uitdagingen. Ik ben dan ook ontzettend blij met de kans die ik krijg in Meppel.”

Sander Kastelein volgt Anita Vergouwe op, die sinds maart 2018 in Meppel werkt als interim-gemeentesecretaris.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam