Schouwen-Duiveland eerste gemeente wereldwijd predicaat Green Destination Certified

wereldwijd

Schouwen-Duivenland – Meer dan 30 bestemmingen wereldwijd zijn 27 september op ‘Wereld Toerisme Dag’ in Europese Groene Hoofdstad Nijmegen bekroond voor verantwoord en duurzaam toerisme. Schouwen-Duiveland sleepte de hoogste onderscheiding binnen: Green Destinations Certified – en is daarmee wereldwijd de eerste bestemming met dit predicaat.

Daarnaast mag onze gemeente de hoogst mogelijke ranking voeren, te weten Platinum. Hiermee voldoet de gemeente aan 100 verplichte criteria van het keurmerk en even zoveel prestatie indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan “Global Sustainable Tourism Council” (GSTC).

Internationaal congres

Burgemeesters, wethouders en andere vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten ontvingen de Awards 27 september tijdens de afsluiting van Global Green Destinations Day 2018, een internationaal congres over het groener en duurzamer maken van toeristische bestemmingen. Burgemeester Rabelink: “Ik ben ongelooflijk trots op deze onderscheiding. Een waardering voor de constante zorg voor ons eiland.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam