Start bouw nieuwe onderdoorgang Goes

onderdoorgang
Foto: ProRail

Goes – Goed nieuws: weer een overweg die wordt opgeheven. Ditmaal in Goes. Daar is vanmiddag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe onderdoorgang bij de Van Hertumweg.

Met de vlaggen van ProRail, de gemeente en aannemer Gebr. de Koning in top kan de bouw van de onderdoorgang nu officieel beginnen. En dat is goed nieuws voor trein- en wegverkeer. Auto’s, fietsers, voetgangers en treinen kunnen elkaar straks veilig kruisen zonder kans op storingen of ongelukken. ProRail is blij met iedere overweg die wordt opgeheven.

Van Hertumweg

De onderdoorgang bij de Van Hertumweg ligt vlakbij het het bus- en treinstation. Onder het spoorviaduct komen twee rijstroken te liggen voor vracht- en wegverkeer. Daarnaast komt er aan één zijde een hoger gelegen dubbelzijdig fiets- en voetpad. Op het viaduct zelf komen drie sporen te liggen met aan één kant een fietspad.

 

De bouw

De bouw van de onderdoorgang neemt ongeveer 1,5 jaar in beslag. Een aantal werkzaamheden kan alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. Hiervoor zijn drie weekenden vastgelegd. Eentje in de herfstvakantie en twee in de eerste helft van 2019. Hoogtepunt wordt het inrijden van de tunneldekken. Als alles loopt volgens plan wordt de onderdoorgang begin 2020 opgeleverd. De bouw valt te volgen via een webcam.

Geluidsschermen

Gelijktijdig met de bouw van de onderdoorgang worden er bij de Van Hertumweg ook nog geluidsschermen geplaatst. In de rest van Goes is dat al gebeurd. Deze schermen worden 1 tot 2 meter hoog en sluiten aan op de reeds geplaatste schermen.

Meer informatie vindt u op www.goesbeterbereikbaar.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam