Week van de Opvoeding: opvoeden is samenspel!

Gemeente Schouwen-Duiveland – Iedere ouder of verzorger weet uit ervaring dat het opvoeden van een kind niet vanzelf gaat. Of het nu om een peuter of een puber gaat, er zijn momenten dat ouders of verzorgers behoefte hebben aan handige tips of aan meer informatie over opvoeden.

Week van de opvoeding

In de Week van de Opvoeding, die van maandag 1 tot en met 7 oktober wordt gehouden, zijn er overal op Schouwen-Duiveland leuke en informatieve activiteiten rond opvoeden en ouderschap.

Wethouder A. Smit geeft maandag 1 oktober om 15.30 uur het officiële startsein van deze week. Dit gebeurt in de hal van het gemeentehuis in Zierikzee.

Samenspel

Dit jaar is het thema van de Week van de Opvoeding ‘Opvoeden is samenspel’. Opvoeden is ten slotte geen zaak van ouders alleen. Ook scholen, kinderopvang, sportverenigingen en organisaties als GGD en SMWO en andere welzijns- en gezondheidsorganisaties  spelen hierbij een rol. Daarom ook leveren zij een bijdrage aan deze week vol activiteiten rond opvoeden.  De Week van de Opvoeding wordt georganiseerd door de gemeente Schouwen-Duiveland, GGD Zeeland en het SMWO. Doel van deze speciale opvoedweek is: het tijdig signaleren en aanpakken van opvoedproblemen.

Programma

Van peuteryoga tot voorlichting over het gebruik van social media. Van een workshop Voorlezen tot en met theater (Heldertheatershow voor ouders) en sport en spel. Het programma van de Week van de Opvoeding biedt een breed scala aan activiteiten voor ouders, opvoeders en voor jongeren zelf.

Per leeftijdscategorie (0-4 jaar; 4-8 jaar; 8-12 jaar; 12-18 jaar) zijn er verschillende mogelijkheden, verspreid over heel Schouwen-Duiveland. Ook kunnen ouders van peuters kennismaken met een nieuw initiatief van de GGD: peuterpraat (woensdag 3 oktober, vanaf 9.30 uur). Het volledige programma van de Week van de Opvoeding  is te vinden op www.weekvandeopvoeding.nl.

Opvoedgeschenk

Mensen die tijdens de Week van de Opvoeding aan minimaal 2 activiteiten hebben deelgenomen, komen in aanmerking voor het opvoedgeschenk, een leuk interactief spel voor ouders en kinderen. Ook maakt men kans op een zwemkaart (ter waarde van twaalf bezoeken) bij het Laco in Zierikzee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

Olst-Wijhe - ‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht...

Kolhorn heeft cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk

Kolhorn - Een cortenstalen molentje is langs de Molenkolk in Kolhorn geplaatst. Hier heeft ooit één van de strijkmolens van Schagerkogge...

Persleiding door dijk in Krimpen geboord

Krimpen aan den IJssel - Een persleiding van ruim een halve meter diameter is met een enorme boor door de dijk...

Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt

Heiloo - In Zuiderloo wordt sinds begin april archeologisch onderzoek gedaan. Op dinsdag 19 mei is door archeologen van Archol een...

Voorstel opheffing deel Maarssenbroekseslag Stichtse Vecht

Stichtse Vecht - Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel aan de gemeenteraad om de Maarssenbroekseslag tussen de Floraweg...