6 goede doelen ontvangen samen €37.525 van Roparun

misign / Pixabay

Zutphen – Zes goede doelen die zich inzetten voor palliatieve zorg voor kanker ontvingen op woensdag 11 april een geldbedrag van wethouder Coby Pennings. Zutphen won in 2017 €50.000 als ‘Zutphen beste doorkomststad van de Roparun’. Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en gemeente Zutphen hebben samen €37.525 verdeelt. Het resterende bedrag van € 12.475 blijft, in beheer van de Stichting Roparun, beschikbaar voor initiatieven vanuit Zutphen.

De goede doelen zijn Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis, Buurtzorghuis Warnsveld, Vrienden van Hospice Zutphen en Stichting Noaberhulp Zutphen en Netwerk Palliatieve zorg regio Zutphen. De gemeente Zutphen heeft een coördinerende rol in de verdeling van het prijzengeld. Het prijzengeld is in beheer bij de Stichting Roparun. De (palliatieve) instellingen, die werken met kankerpatiënten, kunnen door middel van
een aanvraag bij de gemeente Zutphen alsnog aanspraak maken op het resterende prijzengeld.

Roprarunnerstad 2017

De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam met als doel geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. De route Hamburg – Rotterdam komt sinds enkele jaren op de avond van 1e Pinksterdag door Zutphen. Bij de verkiezing ‘Roparunnerstad van het jaar’ mogen de deelnemende Roparun teams stemmen op de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd. Zutphen mag deze titel voor het vierde jaar op rij op haar naam zetten voor de Duitse Roparunroute. In 2014 won Zutphen de tweede prijs (€25.000) en in 2015 en 2016 de eerste prijs (€50.000).

Van relaxruimte voor clienten tot iPads

In de afgelopen periode heeft een werkgroep de verschillende aanvragen van de goede doelen bekeken en in overleg met de Stichting Roparun de €37.525 verdeeld. Dankzij de bijdragen kan het Buurtzorghuis Warnsveld sta-op stoelen en kappersspullen aanschaffen voor cliënten. Vrienden van Hospice Zutphen gebruiken het prijzengeld voor de inrichting van de leefruimtes van kankerpatiënten en muziektherapie. 20 vrijwilligers bij de Stichting Noaberhulp kunnen deelnemen aan scholing en cursussen. Naast beroepskrachten werken zij ook met palliatieve patiënten. Stichting Vrienden van Gelre Ziekenhuizen koopt
iPads, Smartphiones, een VR headset en VR brillen voor kinderen met kanker. Tenslotte krijgt Netwerk Palliatieve Zorg een bijdrage voor het organiseren van ontmoetingsdagen voor lotgenoten. Oncologie Netwerk Zutphen zet het in voor de organisatie van 10 themabijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten.

Roparun 2018

Ook dit jaar komt de Roparun met Pinksteren door Zutphen, op zondag 20 mei 2018. De voorbereidingen zijn
in volle gang. Meer informatie is te vinden op www.doorkomstroparunzutphen.nl of facebook:
@doorkomstroparunzutphen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam