Burgemeester feliciteert op één na oudste inwoner van Zwartewaterland

oudste
Mevrouw Horstman-Middag viert 104e verjaardag

Zwartewaterland – Op 1 januari 1914 werd Gerritje Middag geboren. Op nieuwjaarsdag 2018 bereikte zij de leeftijd van 104 jaar. Zij is hiermee de op één na oudste inwoner van de gemeente Zwartewaterland. Burgemeester Bilder ging op woensdag 3 januari naar de Hazelaar in Hasselt om haar persoonlijk te feliciteren met het bereiken van deze hoge leeftijd.

Modevakschool

Gerritje werd geboren in Heino en daar groeide ze ook op. Zij ging naar de modevakschool en werd coupeuse. In 1938 trouwde ze. Met haar man, die zij al meer dan 20 jaar moet missen, kreeg ze 3 dochters, 7 kleinkinderen en inmiddels zijn er 10 achterkleinkinderen. Het gezin Horstman heeft op diverse plaatsen gewoond en tot haar 91ste  levensjaar woonde Gerritje nog zelfstandig. Met heel veel plezier woont zij nu al weer een aantal jaren in de Hazelaar in Hasselt.

Werk en hobby

Kleding maken was haar werk maar ook haar grote hobby. Daarnaast mocht ze heel graag handwerken. Helaas heeft ze dit door steeds beperkter gezichtsvermogen moeten opgeven. Dit doet niet af aan haar interesse voor de wereld om haar heen. Via de TV blijft ze aardig op de hoogte van de actualiteiten. Maar ook in de Hazelaar mag men nog op haar betrokkenheid rekenen. Met haar opgewekte karakter probeert de op één na oudste inwoner zoveel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten die er worden georganiseerd. Vooral van de muziekuitvoeringen kan ze erg genieten.

In dankbaarheid vierde Gerritje op 1 januari haar verjaardag met familie en medebewoners van de Hazelaar. Het bezoek van burgemeester Bilder heeft Gerritje erg gewaardeerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam