Burgemeester Staphorst neemt les veilig carbid schieten

carbid schieten
Burgemeester Staphorst Theo Seegers

Staphorst – Het ging niet helemaal goed vorig jaar met carbid schieten. Burgemeester Segers besluit het dit jaar anders aan te pakken. Hij heeft zijn collega, de burgemeester van Kampen, gevraagd hem uit te leggen hoe je op een veilige en verantwoorde manier carbid kan schieten.

Dat ging maar net goed

Ieder jaar bezoekt de burgemeester aan het eind van het jaar jongeren in de gemeente die carbid schieten. Vorig jaar werd hem gevraagd ook een keer het carbid te ontsteken. Dat ging maar net goed. Het carbid ontplofte onverwachts direct, de deksel vloog rakelings langs het hoofd van de burgemeester, met een verschroeide hoed en een piep in zijn oren tot gevolg.

Leren van collega

Dat moet anders, dacht burgemeester Segers: ‘Ik heb ervaren hoe gevaarlijk carbid schieten kan zijn. Daarom wil ik laten zien hoe het wel moet. Mijn collega-burgemeester, Bort Koelewijn van Kampen, weet hoe ik het wel veilig en verantwoord kan doen. Daar heeft carbid schieten een lange traditie, dus ik kon veel van hem leren.’

Filmpje

In onderstaan filmpje (https://youtu.be/IwgPC9NgA3g) leggen ze uit hoe je verantwoord carbid kunt schieten en dat je zelfs op een carbidbus kan gaan zitten als je een stevige melkbus hebt en het op een goede manier doet.

Video: © gemeente Staphorst en gemeente Kampen

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam