Dalfsen lanceert verkiezingsapp

verkiezingsapp
Lijsttrekkers poseren voor verkiezingsposters. Foto: © Gemeente Dalfsen

Dalfsen – De gemeente Dalfsen lanceert als één van de eerste gemeenten in Nederland een verkiezingsapp, speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De app Dalfsen kiest! staat boordevol informatie over de gang naar de stembus, de kandidaat-raadsleden en de standpunten van de politieke partijen.

Daarnaast biedt de app ook wat “romantiek in de politiek”. De app-gebruiker kan namelijk op (politieke) date met zijn of haar favoriete kandidaat-raadslid. Het enige wat hij daarvoor hoeft te doen is te klikken op de kandidaat van zijn keuze en kort te motiveren waarom hij graag met die kandidaat op “date” zou willen. Uiteraard kleeft er wel een politiek tintje aan de date, want naast een etentje krijgen de “winnaars” van de “date” ook een uitnodiging om een raadsvergadering bij te wonen.

Stellingen

De app biedt ook de mogelijkheid om te reageren op 3 stellingen. Deze stellingen maken onderdeel uit van het verkiezingsdebat op 8 maart in Lemelerveld. Daar worden de uitkomsten van de stellingen gepresenteerd.

De app is vanaf woensdag 28 februari te downloaden in de appstore van Apple en de Playstore van Google.

Dalfsen kiest!

Dalfsen kiest! is een campagne van de gemeente Dalfsen in aanloop naar de verkiezingen. Met Dalfsen kiest! wil de gemeente de zichtbaarheid van de gemeenteraadsverkiezingen vergroten en de opkomst daardoor bevorderen. Naast een app heeft Dalfsen kiest! ook een eigen website, namelijk www.dalfsenkiest.nl Op die website staat ook alle informatie rondom de verkiezingen.

Verkiezingsdebat

Ook wordt in het kader van Dalfsen kiest! een aantal activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een verkiezingsdebat in Lemelerveld op 8 maart, dat wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Lemelerveld
en de gemeente Dalfsen. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Zaal Reimink in Lemelerveld.

Pubquiz

En op 9 maart organiseert Jong! Dalfsen samen met Saam, Plaatselijk Belang Nieuwleusen en de Ondernemersvereniging Nieuwleusen een pubquiz in het Witte Peerd in Nieuwleusen. Deze avond begintom 20.30 uur. De pubquiz staat uiteraard (een beetje) in het teken van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, maar ook komen leuke wetenswaardigheden over Nieuwleusen aan de orde.

Feest van de democratie

Op woensdagavond 21 maart, als de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld, is het tijd voor het ‘Feest van de democratie’ oftewel: de uitslagenavond. In het gemeentehuis in Dalfsen is iedereen van harte welkom om onder het genot van een hapje, drankje, live-muziek de uitslagen te volgen van de verkiezingen in Dalfsen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam