Gouden huwelijksjubileum echtpaar De Jong-Moossdorff in Hasselt

huwelijksjubileum
Echtpaar De Jong-Moossdorff 50 jaar getrouwd - foto: gemeente Zwartewaterland

Hasselt – Op 29 maart 1968 traden Cornelis Jan Rijkhart de Jong en Johanna Roelina Moossdorff met elkaar in het huwelijk in het stadhuis in Zwolle. Burgemeester Bilder ging hen 50 jaar later persoonlijk feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum in hun woning aan de Van Nahuysweg in Hasselt.

Grote gezinnen

Kees werd geboren in Amersfoort in een gezin met tien kinderen. Hij groeide op in Harderwijk en ging daar naar de LTS. Eenmaal van school begon hij een bouw- en aannemersbedrijf. Joke kwam ter wereld in Zwolle. Zij was een van de zeven kinderen van het gezin Moossdorff.

 

Kees en Joke ontmoetten elkaar op de dansschool. Zij waren toen 18 jaar. Ze kregen verkering en ze trouwden in 1968. Hun eerste huis stond in Wezep. Na Zwolle en Nieuwleusen kwamen zij uiteindelijk in Hasselt terecht. Ze wonen al weer heel wat jaren met veel plezier aan de Van Nahuysweg. Het echtpaar heeft vier kinderen en tien kleinkinderen.

 

Kees is nog zeer actief. Elke dag is hij nog aan het werk. “Mijn werk is mijn hobby” vertelt hij. Samen met Joke geniet hij van het water. Watersport heeft hen altijd geboeid. Hun schip ligt vlakbij, in het botenhuis, klaar om uit te varen. Dat laatste gebeurt de laatste tijd helaas steeds minder vaak. “Hier komt de leeftijd toch om het hoekje kijken” aldus Kees.

 

Het gouden huwelijksjubileum vieren Kees en Joke in familiekring.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam