Expositie in het gemeentehuis van Dalfsen

Expositie in het gemeentehuis

Dalfsen – Van 24 augustus t/m 2 oktober is een expositie in het gemeentehuis van Dalfsen te bewonderen over molens. Deze expositie is te zien in de foyer van het gemeentehuis. Deze expositie  wordt gehouden omdat de Dalfser Westermolen 200 jaar bestaat. Het is een samenwerking tussen de Stichting Westermolen en de Fotoclub Dalfsen. De expositie bestaat uit bijzonder  fotowerk, een enkel schilderij, een historische schoolplaat en in de vitrines liggen attributen en boeken. Opvallend zijn de schaalmodellen van een drietal molentypes.

Het schaalmodel van de stellingmolen molen van Massier te Nieuwleusen heeft een prominente plaats in de hal van het gemeentehuis . Dit model is in de winter van 2005 en 2006 gemaakt door de heer Roel van Spijker uit Nieuwleusen. Het  is ruim 3 mtr. hoog en zodanig gemaakt dat ook het binnenwerk bewonderd kan worden. Op de donderdagmiddagen is iemand aanwezig om tekst en uitleg te geven en om de molen te laten draaien. Zie hier voor ook de website van de Stichting De Westermolen.

expositie

Deze jubileum expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam