Foto-expositie Huis voor Cultuur en Bestuur

Foto-expositie

Hellendoorn – De fotowerkgroep van het IVN Hellendoorn – Nijverdal verzorgt in de maand mei een  Foto-expositie ‘ Rond de Regge’ in  Huis voor Cultuur en expositie met natuurfoto’s in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. De foto’s zijn gemaakt rond de Regge.

Er is de laatste jaren veel veranderd in het Reggedal, wat het thema  van deze tentoonstelling extra interessant maakt. De rivier de Regge begint bij Diepenheim als een smal stroompje, stroomt dwars door Goor en Nijverdal en komt bij Ommen in de Vecht. De herinrichting van de Regge en haar  oevers heeft al veel moois opgeleverd. Naast de functie van waterafvoer en waterberging, is de Regge een onderdeel van het systeem van ecologische verbindingszone’s die natuurgebieden onderling verbinden. De natuurontwikkeling is hier nog in volle gang en de flora en fauna zal zich in de loop der jaren verder ontwikkelen. De verwachting is dat het aantal soorten nog aanzienlijk zal toenemen.

En dat is precies waarvan het IVN enthousiast wordt hoewel de natuurfotografen zich voor deze expositie  niet tot natuuropnamen hebben beperkt. Dexpostie is  van 2 tot en met 30 mei te bekijken tijdens de openingsuren van het Huis voor Cultuur  en  Bestuur . Die  zijn in  ieder geval  van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam