Leden Bellingeweer exposeren in gemeentehuis Dalfsen

Bellingeweer

Dalfsen – Van 23 februari tot 4 april presenteren de leden van schildergroep Bellingeweer hun werk in de foyer van het gemeentehuis van Dalfsen.

De groep werd opgericht in 1971 en bestaat momenteel uit 16 leden van verschillende pluimage. Ondanks haar lange bestaan is de doelstelling al die jaren eigenlijk steeds dezelfde gebleven, namelijk om met elkaar en toch ieder voor zich iets moois neer te zetten, elkaar te stimuleren en jezelf beeldend te blijven ontwikkelen. Eens in de 2 weken komen ze in de van Dedemschool in de buurtschap Emmen bij elkaar om
samen te schilderen en elkaar te stimuleren. Elk jaar worden onder begeleiding van kunstenares Riët Stegehuis een 4- tal thema’s op zijn of haar eigen wijze uit gewerkt.

Voor deze expositie is gekozen voor het thema “ een schilderij in verschillende materialen en stijlen”. Aan de hand van een foto van een stedelijke omgeving met mensen heeft ieder op zijn eigen wijze de foto vertaald naar een kunststroming of een kunstenaar. Het resultaat is een interessante en boeiende verzameling van diverse schilderijen in de stijl van o.a. Mondriaan, Gaugin, Jeroen Bosch en ook de stromingen kubisme en expressionisme.

In de vitrines exposeren ze kleiner werk van het thema; “een landschap in pastelkrijt”. Meestal wordt er bij landschappen gewerkt met verf. Nu is met pastelkrijt door de leden een idee van een landschap uitgewerkt.Ook hierbij ieder op zijn of haar eigen wijze.
De exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam