Retailvoucher voor verblijfsgebied Nieuwleusen Noord

retailvoucher

Nieuwleusen – Op 22 februari 2018 reikte Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, een retailvoucher uit aan wethouder André Schuurman in het kader van de provinciale retailagenda. “Met deze voucher willen gemeente Dalfsen en de ondernemersvereniging Nieuwleusen een (visie)plan maken voor een opwaardering van het verblijfsgebied Nieuwleusen Noord”, aldus een tevreden wethouder Schuurman.

binnensteden

Binnensteden en dorp(centra) compact en vitaal houden en leegstand in winkels in Overijssel minimaal terugbrengen tot het landelijk gemiddelde. Met dit doel tekende de provincie Overijssel in oktober 2016 een retaildeal met landelijke partijen gebundeld in de nationale Retailagenda. Om deze doelstelling te bereiken is een aanpak op lokaal niveau het meest effectief. De gemeente Dalfsen heeft in juli 2017 de retaildeal ondertekend.

Subsidieregeling

Provincie Overijssel heeft met de retailvoucher een subsidieregeling opengesteld voor alle Overijsselse gemeenten. Voor elk van de 25 gemeenten was er een bedrag van €10.000,- beschikbaar. Met dit (financieel) duwtje in de rug kunnen gemeenten aan de slag bij de uitvoering van hun retaildeal.

Stimuleringsregeling

Eddy van Hijum: “Alle Overijsselse gemeenten maken gebruik van deze stimuleringsregeling. Een vitaal winkelcentrum is van groot belang voor de leefbaarheid. Om dit voor elkaar te krijgen is samenwerking tussen ondernemers, projectontwikkelaars en overheden essentieel. Daar is deze regeling voor bedoeld en ik vind het geweldig dat daar ook in Nieuwleusen de schouders onder worden gezet!”.

Wethouder Schuurman vult aan: “Samen met de ondernemersvereniging Nieuwleusen wil de gemeente zich inzetten voor verbetering van het verblijfsklimaat in het winkelgebied in

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam