Vier inwoners Oldebroek verrast met erepenningen

erepenningen

Oldebroek – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari vier erepenningen uit. De erepenningen waren dit jaar voor mevrouw G. van de Streek uit ’t Loo, mevrouw A. Schoonhoven uit Wezep, de heer B. Stoel uit Oosterwolde, en de heer J. Koele uit ’t Loo. Zij ontvingen de erepenningen als blijk van waardering voor hun grote en belangrijke inzet voor de plaatselijke gemeenschap.

Mevrouw Van de Streek – buurthuis ‘t Grinthuus

Mevrouw Van de Streek zet zich al meer dan dertig jaar in voor buurthuis ‘t Grinthuus in ‘t Loo. Ze is tegenwoordig penningmeester, voert de administratie uit, verricht veel voorkomende werkzaamheden en onderhoud contacten met vrijwilligers en organisaties. Daarnaast organiseert ze maandelijks een inloopochtend in het buurthuis met activiteiten voor ouderen, die zo elkaar kunnen ontmoeten. Wanneer ouderen niet zelfstandig naar deze inloopochtenden kunnen komen, haalt ze hen persoonlijk op. Niets is mevrouw Van de Streek teveel, ze is een drijvende kracht achter het buurthuis.

Mevrouw A. Schoonhoven – evenementen Wezep

Mevrouw Schoonhoven organiseert en helpt bij verschillende evenementen in Wezep. Als lid van het Oranje Comité Wezep is ze nauw betrokken bij het organiseren van activiteiten op en rond Koningsdag en de 4 mei Dodenherdenking. Ook is ze regelmatig als verkeersregelaar te zien, zoals bij de avondvierdaagse en de Sinterklaasintocht in Wezep. Met veel plezier voert ze deze activiteiten uit, en de blijheid van de mensen die ze dan ontmoet, is voor haar de belangrijkste drijfveer.

De heer B. Stoel – samenleving Oosterwolde

De heer Stoel is erg actief voor veel verschillende organisaties en clubs in Oosterwolde en omgeving. Hij is scheidsrechter bij voetbalclub V.S.C.O., om zo een stukje terug te geven aan de jeugd. Ook is hij vaak in touw voor de skeelerclub. Daarnaast zet hij zich enthousiast in voor Club ABBA, een christelijke club die in de wintermaanden tweewekelijks een groep verstandelijk beperkten bij elkaar brengt. De heer Stoel helpt verder met het faciliteren van activiteiten in Oosterwolde, bijvoorbeeld als bestuurslid van Dorpsbelangen Oosterwolde. Hij draagt met zijn inzet veel bij aan de leefbaarheid van Oosterwolde.

De heer J. Koele – onderhoud gemeentebos en ATB-baan

De heer Koele onderhoudt nu al vele jaren de ATB-baan in ’t Loo, en het gemeentebos ernaast. Hij zorgt voor het schoonmaken en uitdunnen van het bos, het verwijderen van onkruid en zorgt voor nieuwe aanplant wanneer dit nodig is. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met het omzagen van dode en zieke bomen. Het onderhoud van de ATB-baan en het gemeentebos kost zoveel tijd dat het onderhoud van zijn eigen tuin wel eens wat in het gedrang komt. Door er persoonlijk voor te zorgen dat het bos er altijd netjes uitziet, levert de heer Koele een grote bijdrage aan de lokale gemeenschap.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam