Werkzaamheden in de Kruisstraat volgens planning afgerond

Werkzaamheden in de Kruisstraat
Ilan Nakar van de IJsmakers en wethouder Roelof Pieter Koning

Meppel – De werkzaamheden in de Kruisstraat zijn onlangs volgens planning afgerond. De herinrichting van de Kruisstraat is onderdeel van het Binnenstadsplan Meppel. Dit plan is door de gemeenteraad op 22 juni 2017 vastgesteld. Belangrijke onderdelen in het Binnenstadsplan zijn: investering in concentratie van het winkelaanbod, transformatie van aanloopstraten, toevoeging van beleving en bereikbaarheid. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat Meppel het bruisend hart blijft in de regio.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: “De ondernemers in de Kruisstraat hebben vooraf duidelijk aangegeven wat zij belangrijk vinden bij de herinrichting van de Kruisstraat. Het doel was om de belevingswaarde te verhogen en het ondernemersklimaat te versterken. Als binnenkort de Keyserstroom heropend wordt met onder andere een bioscoop, is de Kruisstraat gereed voor een bruisende toekomst! Op een soortgelijke manier willen we straks meer impulsen geven aan het centrum van Meppel.”

 

Herinrichting Kruisstraat

De Kruisstraat is o.a. heringericht met bijzondere stenen, plantenbakken met bloeiende planten die zorgen voor meer biodiversiteit en een gecombineerd licht-/zitelement. Hiermee heeft de Kruisstraat meer beleving en aansluiting met de Hoofdstraat gekregen. Begin volgend jaar worden nog twee duurzame lichtelementen geplaatst.

Om de ondernemers te bedanken voor hun inzet én het geduld tijdens de werkzaamheden, bracht wethouder Koning de ondernemers een banketstaaf en wenste hen prettige en ondernemende feestdagen.

Binnenstadsplan Meppel

De herinrichting van de Kruisstraat is onderdeel van het Binnenstadsplan. Om met de uitvoering te starten in de Kruisstraat is een logische keuze nu er een bioscoop komt in de leegstaande ruimte van V&D. Om de Meppeler binnenstad levendig te houden is door de gemeente Meppel en de provincie Drenthe een Binnenstadsfonds opgericht. Van hieruit wordt geïnvesteerd in concentratie van het winkelaanbod, transformatie van de aanloopstraten, toevoeging van beleving en bereikbaarheid. Hierdoor blijft Meppel het bruisend hart in de regio.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam