Home Regio Zwolle Wijhe krijgt eigen basistraining Transitie

Wijhe krijgt eigen basistraining Transitie

WIJHE – Op 13 en 14 oktober gaat een groep van maximaal 25 deelnemers gedurende een weekeinde aan de slag in het Langhuus,  Langstraat 29, Wijhe. De organisatie is in handen van Wijhe in Transitie en de trainersgroep van Transitie Nederland. Er is nog een aantal plekken beschikbaar. Ook deelnemers van buiten Wijhe zijn welkom op de basistraining.

 

Naast Wijhenaren doen namelijk ook mensen mee die recentelijk zijn aangehaakt bij een van de werkgroepen van de Olster zusterorganisatie van Wijhe in Transitie. En niet voor niets, want de training gaat in op  heel praktische vragen als: Wat ‘doe’ je in Transitie? Waar komt het concept vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee? Hoe vorm je een effectieve initiatief- of werkgroep en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Na afloop van de training beschikken de deelnemers over een volle gereedschapskist met methoden, middelen en praktische ervaring; een stevige basis om lokaal mee aan de slag te gaan.

basistraining

Praktische handvatten voor iedereen

De training is niet alleen voor wie actief is of wil gaan worden bij een lokaal Transitie-initiatief zoals Wijhe in Transitie. Hij biedt namelijk  praktische handvatten  voor iedereen die aan de slag wil (zijn) met de kanteling naar een duurzame samenleving, op welk terrein dan ook. Dat kan dus ook binnen je werk, in je eigen straat of buurt, bij andere organisaties, instellingen en overige sociale verbanden.

basistraining

Transitie

Overigens zijn dit allemaal zaken die de initiatiefgroep van Wijhe in Transitie graag wil ondersteunen. Het uiteindelijke doel van het Transitie-initiatief is om te komen tot een energie- en klimaatneutraal dorp, dat onder meer in zijn voedselvoorziening grotendeels zelfvoorzienend is. Wijhe in Transitie wil ook toewerken naar een duurzame, sterk lokaal gerichte economie, en stimuleren dat Wijhenaren nog meer dan nu in allerlei plaatselijke initiatieven met elkaar samenwerken.

basistraining

Informatie en aanmelden

De training vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 oktober van 9:00 tot 17:00 uur. Deelname kost 35 euro per persoon.  De training wordt gegeven door Paul Hendriksen, landelijk Transitietrainer en lid van het Olster Transitie-Kernteam. Voor opgave kan men een online formuliertje invullen.

Voor vragen is de organisatie bereikbaar via wijhe.in.transtie@gmail.com, of de TransitieTelefoon op 0570-595831. Meer informatie is ook te vinden op de website www.wijhe-in-transitie.nl . Na aanmelding krijgen de deelnemers nadere details toegestuurd.

basistraining

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Capelle sluit per direct 14 speelplekken vanwege coronavirus

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel sluit per direct 14 speelplekken in de stad...

Gratis themapakketten voor peuters in Achtkarspelen

Achtkarspelen - Vanaf vandaag deelt de gemeente, samen met de kinderopvangorganisaties uit Achtkarspelen, themapakketten uit aan alle peuters in Achtkarspelen....

Nestkastjes en insectenhotels om eikenprocessierups te bestrijden

Alblasserdam - Met 100 nestkasten voor zangvogels, 100 kasten voor vleermuizen en 100 insectenhotels binden we de strijd aan met de...

Initiatief Hotelshelpen.nl biedt slaapplek aan hulpverleners

Hoofddorp - Hulpverleners die in deze tijd (ver) moet reizen omdat hij/zij in een andere plaats moet zijn voor zieke familie...

CapelleDoet zoekt buurtgenoten voor onderlinge steun

Capelle aan den IJssel - Capellenaren die vanwege de corona-uitbraak graag iets willen doen voor hun buurtgenoten, kunnen zich...