Wim Dankelman verlaat gemeenteraad Dalfsen

Dankelman
© twitter Wim Dankelman

Gemeente Dalfsen – Raadslid Wim Dankelman (Gemeentebelangen) heeft zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. De nieuwe functie bij zijn huidige werkgever maakt het voor hem lastig om het raadswerk met zijn dagelijks werk te combineren. Hij neemt afscheid bij de raadsvergadering van 24 september 2018 en wordt dan opgevolgd door Jolande Upper uit Nieuwleusen.

 Promotie

In zijn brief meldt Dankelman dat hij een mooie promotie heeft gemaakt bij zijn werkgever, de Van den Berg Groep. Hij treedt toe tot de directie en wordt daarmee mede-eigenaar. Deze nieuwe verantwoordelijkheid is lastig verenigbaar met het lidmaatschap van de gemeenteraad. “Ons bedrijf doet ook zaken met de gemeente Dalfsen. Ik wil voorkomen dat mijn zakelijk belang en het algemeen belang van de gemeente met elkaar in conflict komen en ik mijn functie niet goed kan uitoefenen”, zegt Dankelman. Burgemeester Noten vindt het vertrek spijtig, maar kan zich goed vinden in de afweging die het raadslid gemaakt heeft. “Dit is de juiste keuze”, aldus Noten.

Jolande Upper

Voor de opvolging wordt de wettelijke procedure gevolgd. De eerstvolgende kandidaat op de kieslijst die in aanmerking komt voor benoeming is Jolande Upper uit Nieuwleusen. Jos Ramaker, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, is blij dat zij bereid is gevonden de vacante plek in te vullen. “Bij mij is er sprake van gemengde gevoelens, jammer dat Wim weggaat, maar graag wil ik hem ook de gelegenheid geven om zijn promotie te kunnen invullen. En Jolande natuurlijk alle succes toegewenst”.

 

In de raadsvergadering van 24 september 2018 neemt Wim Dankelman afscheid en besluit de raad formeel tot de toelating van Jolande Upper. Direct aansluitend wordt zij geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam