14 C
De Bilt

Intentieverklaring opmaat voor Sportcampus Diekman

Enschede – Vijf partijen hebben donderdagavond 15 maart een intentieverklaring ondertekend voor samenwerking op het Diekman. Het is de start van de realisatie van de droom ‘Sportcampus Diekman’, regionale (top)sportlocatie van de toekomst. Een bruisende sociale hotspot, waar talenten worden ontwikkeld, ambities worden waargemaakt en mensen elkaar ontmoeten in een groene omgeving.

Vijf handtekeningen

De intentieverklaring is ondertekend door:

  • Stichting FC Twente Vrouwen  Arnoud  Lippinkhof
  • Sportclub Enschede   Jan-Bert Kolkman
  • VV Zuid Eschmarke  Bas Veenedaal
  • Sportaal  Bas Morsink
  • Gemeente Enschede.  Jurgen van Houdt

intentieverklaring

Deze partijen willen samen een duurzame trainingsaccommodatie realiseren binnen een masterplan Diekman. Sportwethouder Jurgen van Houdt: “Met elkaar gaan wij voor een open regionaal sportpark van de toekomst, dat bijdraagt aan een leefbare en veilige wijk. Een duurzame leefomgeving waar sport de basis is en talenten worden ontwikkeld. Deze gezamenlijke intentie is de start van een geclusterd, open sportpark met goede faciliteiten voor topsport en breedtesport. En het park draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk. De accommodaties zijn maatschappelijk inzetbaar en worden ontmoetingsplekken voor mensen uit de wijk. Dat is niet alleen mijn droom, maar onze droom die we samen willen en kunnen realisteren. Partijen die hieraan mee willen doen zijn van harte welkom!”

Kansen zien

De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst waarvoor alle verenigingen en sportbedrijven in de buurt waren uitgenodigd. In groepjes hebben zij doorgepraat over de kansen die zij zien om te komen tot de bloei van het sportpark.

De provincie Overijssel heeft positief gereageerd op de ontwikkelingen rondom het Diekman. Volgens haar past het in het programma Sociale Kwaliteit.

Tijdens de bijeenkomst keek wethouder Van Houdt terug op de afgelopen vier jaar en toonde een video waarin de droom voor de toekomst wordt toegelicht. Zie https://youtu.be/5hBdHvws3z8.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio