10.2 C
De Bilt
donderdag, 28 maart 2024

Prinses Margriet bezoekt Paralympische Winterspelen

PyeongChang – Prinses Margriet brengt van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 maart 2018 een bezoek aan de Paralympische Winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. Prinses Margriet bezoekt de Paralympische Winterspelen als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Minister Bruins voor Sport bezoekt de Paralympische Winterspelen van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 maart.

Openingsceremonie en medailles uitreiken

Prinses Margriet woont op vrijdag 9 maart de openingsceremonie bij en is de dagen erna aanwezig bij wedstrijden van het para-alpineskiën, para-snowboarden, para-ijshockey en rolstoel-curling. Zowel Prinses Margriet als minister Bruins reiken tijdens hun aanwezigheid enkele medailles uit en spreken in het Paralympisch Dorp met sporters, coaches en begeleiders van het Nederlandse team. Minister Bruins bezoekt tevens wedstrijden van de para-skiërs en para-snowboarders.

Topsporters met handicap

Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Het Comité wil laten zien dat iedereen in staat is door middel van sport succes te ervaren en anderen te inspireren.

Paralympic TeamNL bestaat uit negen sporters, die meedoen aan het para-alpineskiën en para-snowboarden. Het team staat onder leiding van chef de mission Esther Vergeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio