9.6 C
De Bilt

Schotse Andrew (11) beleeft de dag van zijn leven in Enschede

Enschede – Tijdens de wedstrijd Fc Twente – Roda JC zat er een bijzondere gast op de tribune, de speciaal overgevlogen Schotse Andrew met zijn familie en vrienden. Dit duel werd op 21 oktober gespeeld.

Afgelopen zomer reisden honderden Twente fans naar Stanraer in Schotland. Ook de Beatbuzz ging mee, wat veel kijkers aantrok. De Bornse supportersvereniging (Sv Borne) kwam deze dag met maar liefst 40 man.

Op bezoek in Stanraer

Aangekomen bij het stadion in Stanraer waar de rijdende discotheek neerstreek, trokken zij veel bekijks. Ook van veel kinderen. Eén van die kinderen was Andrew. Andrew bleek een bijzondere jongen. Dat viel de Twente supporter meteen al op. Een jongen met een verhaal, die ernstig ziek is. Andrew heeft namelijk een zeldzame en erfelijke spierziekte, het Prader Willi-syndroom.

Inzameling voor Schotse jongen

“Eenmaal thuis in Borne, hebben wij het er nog veel over gehad”, verteld Michel van Ballegooij. Na een kort overleg hebben wij besloten geld in te gaan zamelen om Andrew en zijn familie een onvergetelijke dag te bezorgen. We moesten een bedrag van € 1.500,- bij elkaar zien te krijgen. Het geld stroomde binnen en na een paar dagen hadden wij ons doel al behaald.

Onvergetelijk weekend

The Three Mustketeers Hengelo, een gezellig café in de binnenstad van Hengelo heeft een gratis etentje aangeboden voor Andrew en zijn familie. Voor alle aanhang was een leuk hamburgermenu samengesteld voor een klein prijsje. Het Intercity hotel in Enschede had een kamer beschikbaar gesteld voor de familie. Al met al heeft iedereen er zo voor gezorgd dat Andrew een onvergetelijk weekend heeft beleeft.

Bron: FC Twente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio