Borsele stimuleert Basisscholen in behalen van het verkeersveiligheidslabel

ZVL
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel (ZVL) in het leven geroepen. De gemeente Borsele stimuleert de basisscholen in haar gemeente om het Zeeuws verkeersveiligheidslabel te verkrijgen door een extra bijdrage te geven van €250,-.

Borsele

Het keurmerk  ZVL toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school. Om het keurmerk te verkrijgen beoordeeld het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) de school door middel van de ZVL-checklist. Als de school positief wordt beoordeeld ontvangt deze het keurmerk en een financiële bijdrage van €250,- van het ROVZ. De gemeente Borsele doet daar nu een extra schepje van €250,- bovenop.

Scholen

Momenteel zijn al drie van de zeventien basisscholen in Borsele in bezit van het Zeeuws verkeersveiligheidslabel. De Jan van Schengenschool in Heinkenszand, de Regenboog in Nieuwdorp en de Reiger in Heinkenszand. Deze scholen krijgen de extra bonus met terugwerkende kracht uitgekeerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam