Personeelstekort remt regionale transportondernemingen

Personeelstekort

Er is een grote behoefte aan goed en vakkundig opgeleide werknemers in de Transport & Logistiek branche. Het personeelstekort is een remmende factor op de groeiambities van veel transportbedrijven in de regio. Daarom hebben St. van den Brink Transport, Van de Brug Int. Tanktransport, Ploeger Logistics, NE DistriService, Landstede MBO, Kattenberg Verhuizingen en Van Buuren Opleidingen op 13 oktober voor de tweede keer een Banenfestival, dit keer in Ermelo.

 De bedrijven zijn op zoek naar meer dan 50 vakmensen en enthousiaste leerlingen. Tijdens het Banenfestival kan men van 10.00 tot 15.00 uur de toonaangevende bedrijven beter leren kennen op het terrein van de Brink op de Tolweg 15 in Ermelo. Naast het speeddaten met de bedrijven zijn er diverse activiteiten; ritje rijden in een vrachtauto, pallet in de stelling plaatsen met de heftruck, het vak leren kennen door kennis te maken met chauffeurs,  logistiek medewerkers, BBL-ers en zij-instromers. Daarnaast komt TVM met een simulatie voor de veiligste chauffeur van Nederland.

Graag personeel uit regio

De Veluwse transportondernemers sloegen de handen ineen om aan personeel te komen, er wordt inmiddels zelfs gesproken over de mogelijkheid om chauffeurs uit te wisselen. Adwin Ploeger, directeur van Ploeger Logistics: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’ Werknemers uit de regio Noord-Veluwe staan bekend om hun arbeidsethos, betrouwbaarheid en kwalitatief hoge dienstverlening. Daarom zoeken de transportondernemers bij voorkeur personeel uit eigen regio. Het kan daarbij gaan om scholieren die op zoek zijn naar een opleiding, om mensen die zich graag willen omscholen voor meer arbeidsperspectief of als bijbaan voor zzp-ers die aanvullend werk zoeken.

Is er toekomst voor het chauffeursberoep

‘De toekomst van het beroep van chauffeur loopt allerminst gevaar’, benadrukt Kris Wijnen, directeur van Van Buuren Opleidingen in Ermelo. ‘Ondanks de opkomst van autonoom rijden zul je in een vrachtauto altijd mensen nodig hebben die kunnen ingrijpen, die kunnen laden en lossen en die het contact met de klant verzorgen.’ Wel zal de rol van de chauffeur anders worden volgens Ploeger: ‘De rol van chauffeur zal veranderen en veel meer een

dienstverlenend karakter krijgen. De chauffeur wordt meer de ambassadeur van een bedrijf en kan op die manier het verschil maken. Ik denk dat het vak alleen maar nóg leuker wordt.’

Wil je in de dynamische T&L sector aan de slag? De ondernemers gaan graag tijdens het Banenfestival met je in gesprek en hebben een opleiding, rijbewijstraject en een baangarantie in de aanbieding. Wil je zeker zijn van een plaatsingsgesprek op 13 oktober? Meld je dan vooraf aan via www.zekervaneenbaan.nl/direct-aan-het-werk.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam