Realisme expositie in gallerie pictura Noord-Limburg

pictura
Limburg – Op zaterdag 8 september 15.30 uur zal door Roel van der Veen de expositie worden geopend die door bemiddeling van Galerie Pictura uit het Noord-Limburgse Aijen tot stand is gekomen. Galerie Pictura behoorde bij de verkiezing van “Galerie van het Jaar” 2017 tot de top tien van Nederland. Het realisme op zijn grootst.

Tentoonstelling

Er zullen werken getoond worden in zes stijlrichtingen van zeven kunstenaars die allen passen binnen het beleid van  Museum Thijnhof. Hedendaags Realisme van Hub Pollen en Ilse Oelbers, Wildlife Realisme van Dick van Heerde, Trompe L’oeil van Frank Fleuren, Fantastisch Realisme van  Marina Cleiren, Magisch Realisme van Marina Radius, en Symbolisch Realisme van Brita Seifert.

Realisme en zijn meesters

De stillevens van Hub Pollen zijn verbluffend realistisch, met dezelfde perfectie als bij de 17e en 18e– eeuwse stilleven schilders. Daarnaast de indrukwekkende bronzen sculpturen van Ilse Oelbers. Dick van Heerde is wereldberoemd om zijn “Wildlife” schilderijen, gaat regelmatig naar Afrika om nieuwe indrukken en inspiratie op te doen. Frank Fleuren schildert in olieverf merendeel ”Trompe l’oeil” oftewel ogenschijnlijke stillevens, maar met een fabelachtige stofuitdrukking. Marina Cleiren schildert bijna fotorealistische portretten in een fantastisch- en magisch realistische omgeving. Marina Radius laat schilderijen zien in het hedendaags- en soms magisch realisme. Als er magie is, is het dan geen fantasie? Hoe kan het realisme zijn als er magische elementen zijn? En de internationaal bekende tekenares Brita Seifert met haar symbolische bijna fotorealistische fluweelzachte pastel/kleurpotlood tekeningen waarin ze subtiel de emoties verbeeldt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam