Uit fietsen met het Hein Mader Kunstrouteboek

kunstroute

De Hein Mader Kunstrouteboeken zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij het Toeristen Informatie Punt (TIP) in Appelscha. Het eerste boek werd door wethouder Jouke Jongsma uitgereikt aan  Olphert Pruntel, bestuurslid van het Toeristen Informatie Punt. “De combinatie van de beelden van Hein Mader met de Ooststellingwerfse natuur is prachtig. De beelden markeren de mooiste plekjes in Ooststellingwerf, en dat zijn er heel wat. Deze komen allemaal samen in het routeboek”, aldus Jongsma. “Hein Mader zijn grote wens was een beeldentuin voor zijn beelden. Die tuin is er nu, genaamd Ooststellingwerf”. Na de uitreiking konden toeschouwers gewapend met het Routeboek de Hein Mader Kunstroute fietsen,  om alle beelden uit het boek in levende lijve te bewonderen.

De Hein Mader Kunstrouteboeken

In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) heeft gemeente Ooststellingwerf een groot aantal beelden van Hein Mader in beheer: zowel binnen- als buitenbeelden. Deze beelden vormen 2 Hein Mader Kunstroutes. In het Hein Mader Kunstrouteboek staan de locaties van de buitenbeelden van de kunstenaar binnen de gemeente Ooststellingwerf vermeld, samen met meer informatie over de omgeving en de lokale ondernemers die binnen een beeld van Hein Mader hebben staan.

Route

Het routeboek is tot stand gekomen door vele samenwerkingen. Het beeld ‘de opening’ heeft een reis door de gemeente gemaakt tips voor locaties opgehaald. Uit alle ideeën is de Hein Mader Kunstroute voortgekomen. Vele locaties & verhalen over de omgeving zijn aangedragen door inwoners en lokale verenigingen en organisaties, zoals buurtverenigingen, Staatsbosbeheer, OlmenEs en Plaatselijk Belangen. Al deze verhalen zijn ook te lezen in het routeboek. Ook heeft een natuur historicus teksten toegevoegd over de  geschiedenis van bepaalde locaties.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam