Opnieuw veel problemen verwacht door sneeuwval

Bus, Sneeuwval
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Binnenland – Het KNMI heeft voor morgen code geel afgegeven voor sneeuwval en gladheid, Er worden tijdens de spits veel files verwacht en er rijden minder treinen.

Minder treinen op het spoor

De NS en ProRail hebben bekend gemaakt om minder treinen te laten rijden. Om te voorkomen dat er veel problemen komen op het spoor en rond het spoor laten de NS minder treinen rijden. Ook om sneller de storingen op te lossen.

Druk op de weg

Er word een zware ochtend spits verwacht omdat de sneeuw in de ochtend over de randstad heen gaat treken en dat er dan veel problemen kunnen ontstaan op de weg. ANWB verwacht dat er veel accu’s snel leeg lopen of kapot gaan door de kou en de sneeuw val.

Problemen verwacht op Schiphol

Door de sneeuwval kunnen er ook vluchten uitvallen zo meld luchtvaartmaatschappij KLM, KLM meld wel dat klanten hun vlucht status in de gaten moeten houden.

Code geel

Het KNMI geeft code geel af voor het hele land, KNMI geeft deze code af voor de sneeuwval en de gladheid op de weg.

Rond Middernacht word de eerste sneeuw verwacht in het Zuid-westen van het land, In de loop van de ochtend zal de sneeuw meer verplaatsen over het land. De sneeuwval kan een sneeuwdek geven van 1 tot 3 cm op sommige plaatsen kan dit meer zijn. In de loop van de middag woord vanuit het westen droger maar kan wel lokaal de sneeuwresten op vriezen en glad woorden.

@regioonline

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam