Wij gaan weer naar school: let op de rijstijl

vrijeschool
MabelAmber / Pixabay

Alle kinderen roepen het van de daken: wij gaan weer naar school! Hiermee moedigen ze automobilisten en andere weggebruikers aan rekening met hen te houden nu ze na de zomervakantie weer naar school gaan. Ook in Helmond gaan de scholen aanstaande maandag 20 augustus weer beginnen. Het is daarom ook dat het projectteam van ‘Denk aan max’ van Veilig  Verkeer Nederland afdeling Helmond samen met de wijkraad van de wijk Brandevoort en school Mondomijn een preventieve verkeerscontrole hebben gepland op deze dag.

Aanleiding preventieve verkeerscontrole

Reden voor deze preventieve verkeerscontrole is o.a. een verkeersongeval wat voor de schoolvakantie heeft plaatsgevonden bij de school en snelheidsmetingen die door de wijkraad zijn gehouden in het kader van de aanpak van  ‘Denk aan max’ bij twee scholen in Brandevoort. Uit deze snelheidsmetingen bleek namelijk dat bijna 48% van de bestuurders met een hogere snelheid reed dan de toegestane snelheid van 30 km/u in deze schoolzones. Alle reden dus om hier op deze eerste schooldag extra aandacht voor te vragen, want het risico op een ongeval met dodelijke afloop neemt vanaf 30 km/u met rasse schreden toe van 10% naar zelfs al 85% bij 50 km/u.

Project ‘Denk aan max’

Te hard rijden is één van de grootste buurtproblemen in Helmond. Het doel van project ‘Denk aan max’ is om het aantal inwoners die veel overlast door hard rijden ervaren de komende 4 jaar terug te brengen van 23 naar 15%. Kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Uit onderzoek is gebleken dat direct na de zomervakantie het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar bijna 2x zo groot dan in de rest van het jaar. Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen namelijk nog vol van vakantieverhalen en gespannen voor de start van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen voor de eerste keer een nieuwe route naar school. Wees dus extra alert, want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid van ons allen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam