Eilandsraad Bonaire bezoekt Meerssen

eilandsraad

Meersen/Bonaire – Op woensdag 27 juni brengt de Eilandsraad van Bonaire een werkbezoek aan Meerssen. De Eilandsraad is het volksvertegenwoordigend orgaan van het openbaar bestuur op Bonaire, dat sinds 2010 binnen het Koninkrijk der Nederlanden een ‘bijzondere gemeente’ vormt.   

Kennismaking met gemeente van vergelijkbare omvang

De Eilandsraad heeft een dag eerder deelgenomen aan het VNG Jaarcongres dat op 26 en 27 juni plaatsvindt in buurgemeente Maastricht. Omdat de Eilandsraad van Bonaire (ca. 19.000 inwoners) graag wil kennismaken met een gemeenteraad van een gemeente van vergelijkbare grootte brengen de 9 leden op de tweede dag van het VNG Jaarcongres een bezoek aan Meerssen.

Programma

De Eilandsraad wordt om 10.00 uur in het bestuurscentrum van Meerssen welkom geheten doorplaatsvervangend voorzitter* mevrouw Agnes Jonkhout. Op het programma staan een kennismaking met (een delegatie uit) de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie, een rondleiding door het bestuurscentrum en een bezoek aan de Basiliek. Het bezoek wordt van 15.00-16.00 uur informeel afgesloten bij conferentie-locatieOntmoet Anna in het historische Stationsgebouw van Meerssen. Na het nemen van een groepsfoto vertrekt de Eilandsraad om 16.00 uur met de trein naar Den Haag ter afsluiting van hun bezoek aan Nederland.

*Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz neemt in de ochtenduren deel aan het VNG Jaarcongres, waar op deze dag de heer Edison Enrique Rijna van Bonaire zal spreken. Hij is gezaghebber van Bonaire en daarmee voorzitter van de Eilandsraad en het Bestuurscollege. De burgemeester sluit aan bij programma in Meerssen tijdens de lunch, die plaatsvindt in en om het sfeervolle theehuisje ‘de Gloriëtte’ in het Proosdijpark van Meerssen. De Gloriëtte is onderdeel van het gemeentelogo en staat symbool voor het vele verborgen moois dat de gemeente Meerssen rijk is

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam