Eerste paal vernieuwd Dorpshuis Kudelstaart

eerste paal

Aalsmeer – Dinsdagochtend is met een officieel en feestelijk moment de eerste paal van de nieuwe voorkant van het Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart de grond ingeslagen. Wethouder Robbert-Jan van Duijn had de eer om dit samen met Alexander Smal en Joost Wagemakers van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) te doen.

Veel geïnteresseerde Kudelstaarters waren hier getuige van. Namens het bestuur van het Dorpshuis sprak Jan Hoogenbosch als eerste de toehoorders toe. Hij bedankte de betrokkenen. “We zijn vanuit Kudelstaart al jaren bezig met dit plan en zijn daarom dan ook zeer blij dat de SLS ons hierin steunt met een mooie subsidie. Maar we zijn ook dankbaar met de hulp van onder andere de omwonenden, gemeente, Stichting Supporting Kudelstaart, Stichting Kudelstaart voor Kudelstaart, de aannemer en onderaannemers en zeker ook met architect Richard Pannekoek die belangeloos het ontwerp heeft getekend en uitgewerkt. Tijd voor een nieuw begin met een hopelijk glorieuze toekomst voor het Dorpshuis.”

Enorm enthousiasme


Ook wethouder Robbert-Jan van Duijn is blij met de renovatie van het centrale fundament voor Kudelstaart. “En ik ben zeer trots, want ik ben opgegroeid in Kudelstaart en kwam vaak in het Dorpshuis. Iedere zondag ging ik er als kind naar de kerk en vier er ieder jaar Carnaval. Het is een huis voor de Kudelstaartse gemeenschap. Er zijn veel gesprekken geweest over dit project en steeds was er weer dat enorme enthousiasme van alle vrijwilligers die hierbij betrokken waren en ook van de SLS die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik kon niet anders dan hier voor 100% achter staan.”

Directeur Joost Wagemaker van de SLS legt uit waarom zij dit project hebben omarmd. “Vorige week mocht ik de sloophamer in de hand nemen en een week later gaat de eerste paal voor de vernieuwde entree er alweer in. We vinden het mooi dat we kunnen bijdragen aan de kwaliteitsimpuls van dit dorpshuis, waar veel Kudelstaarters gebruik van maken. De Stichting, die wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Noord-Holland en uiteraard Schiphol, is ervan overtuigd dat dit project, in een gebied waar sprake is van geluidshinder door vliegtuigen, een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving in Kudelstaart”.

Liefde voor Dorpshuis


De wethouder en de SLS-mensen mochten op de knop drukken om de hei-installatie in gang te zetten. Sommigen stonden met de handen op de oren, een koptelefoon op of met pluggen naar het spektakel te kijken. Toen de eerste houten paal de grond in was gegaan ging het ceremonieel moment nog even door.

Na het traditioneel sabreren (ontkurken met een sabel) van de champagnefles door René van Leeuwen, wijnleverancier van het Dorpshuis, werd er met elkaar

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam