Flitspaal kruising Kerklaan N201/N403 gaat aan

Kerklaan
Kruising N201 en N402 bij Kerklaan in Loenen aan de Vecht - © Google Streetview
Loenen aan de Vecht – De flitspaal ter hoogte van Kerklaan op de kruising met de Provinciale weg (N201) en de Rijksstraatweg (N402) gaat binnenkort aan. Deze flitspaal controleert op het naleven van de maximum snelheid van 80 km. per uur en het door rood licht rijden. Bestuurders riskeren een boete bij overtreding van de verkeersregels.

Onveilige verkeerssituatie

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspaal te plaatsen nadat zowel de provincie Utrecht als de politie hebben aangegeven dat de verkeerssituatie ter plekke niet veilig genoeg is. Op deze kruising rijdt veel verkeer en wordt regelmatig door rood licht gereden. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Met de controle op zowel snelheid als het door rood licht rijden wordt verwacht dat de veiligheid op deze weg toeneemt.

Uitgebreid getest

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Zo is uitgebreid gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto’s goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld. De paal staat straks 24 uur per dag aan en foto’s van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. Een bestuurder die te hard en door rood rijdt, krijgt  twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht.

Kruising Kerklaan vereist handhaving

Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie op deze locatie in Kerklaan verbeterd is. Het  Openbaar Ministerie beoordeelt dan  –  na overleg met de politie en  de provincie –  of handhaving met een flitspaal noodzakelijk blijft.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam