Gebruikers De Bolder en Waterland tekenen overeenkomst

De bolder
Ondertekening overeenkomst De Bolder. Foto: ©Gemeente Waterland

Monnickendam – Op 19 juli 2018 hebben alle toekomstige gebruikers van de te renoveren De Bolder en gemeente Waterland overeenkomsten getekend waarmee zij zich akkoord verklaren met de gemaakte afspraken omtrent huur en (onder)verhuur. Na de renovatie van het pand worden naast De Bolder het Centrum voor Jeugd en Gezin, Co-Nijntje, Stichting Sportservice, Vluchtelingenwerk en Stichting Maatschappelijke Dienstverlening de vaste gebruikers van het gebouw.

Hiermee ontstaat een brede welzijnsvoorziening voor heel Waterland met een volwaardig en samenhangend dienstenaanbod. De verwachting is dat de aannemer eind augustus/begin september met de renovatiewerkzaamheden kan beginnen.

Lang proces

Wethouder Ton van Nieuwkerk is tevreden met de bereikte overeenstemming: “De plannen rondom de renovatie van De Bolder hebben flink wat tijd gekost. Niet alleen om te bepalen wie uiteindelijk de vaste gebruikers konden worden maar ook de ruimtelijke indeling en financiële aspecten speelden natuurlijk een belangrijke rol. Voor alle partijen geldt dat er nu heldere afspraken zijn gemaakt omtrent huur en (onder)verhuur en de onderlinge samenwerking. Ik ben blij dat het gelukt is om partijen met de meeste
onderlinge verbinding straks onder te brengen in de nieuwe De Bolder!”

Verbouwing

De verbouwing van De Bolder bestaat uit diverse werkzaamheden. Zo worden de kappen op het dak met elkaar verbonden en wordt er een toegankelijke trap aangebracht. Hierdoor ontstaat er extra ruimte voor kantoor- en vergaderfuncties en krijgt het gebouw een efficiëntere en flexibele indeling. Het delen van ruimtes wordt hierdoor ook meer mogelijk. Op dit moment werkt de aannemer aan een planning om te kunnen starten met de voorbereidingen voor de verbouwing.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam