Gratis computercursussen in de bibliotheek Zuid-Kennemerland

90-jarige
Foto: J. Rietveld © regio Online

Haarlem – Gemeente Haarlem biedt steeds meer producten en diensten digitaal aan. Dat kan voor sommige mensen problemen opleveren, omdat zij niet makkelijk kunnen omgaan met computers. Daarom zijn er in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland gratis computercursussen voor mensen die (meer) met de computer willen leren werken.

Klik & Tik in Zuid-Kennemerland

Tijdens de cursus Klik & Tik voor beginners leren deelnemers hoe een computer werkt en hoe internet, e-mail en social media (bijvoorbeeld Facebook) werken. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus wordt gegeven in Buurtwinkel Marsmanplein (Generaal Spoorlaan 140), in Buurtcentrum De Tulp (Voortingplantsoen 56), bibliotheek Zandvoort (Louis Davidscarré 1) of bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 2).

Meer informatie Zuid-Kennemerland

Op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda-klik-en-tik en op www.klikentik.nl. Om mee te doen moet u zich aanmelden. Dat kan bij de balie van de bibliotheken. Of via telefoonnummer 023 511 5300.

Gevorderden cursus

De cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’ laat deelnemers stap voor stap zien hoe ze een aanvraag kunnen doen bij de overheid. Bijvoorbeeld hoe je een DigiD aanvraagt, een online afspraak maakt om een rijbewijs of nieuw paspoort aan te vragen. Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

Informatie cursus gevorderden

op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/volwassenen/agenda-digisterker Aanmelden is verplicht en kan bij de balie van de bibliotheken. Of via telefoonnummer 023 511 5300.

Digitaal Sterk

Beide cursussen worden aangeboden door Digitaal Sterk! Dit is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van gemeente Haarlem.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam