Het Reinaldapark in Haarlem wordt deze zomer één weekend Buurtcamping.

0
84
buurtcamping
foto: Marisa Beretta

Haarlem – De Buurtcamping is er voor wie altijd al eens wilde kamperen in een stadspark. Wie geen geld heeft om op vakantie te gaan. Of voor wie het gewoon gezellig vindt om andere Haarlemmers te leren kennen. De Buurtcamping wordt gehouden in het eerste weekend van de zomervakantie, van 20 tot en met 22 juli.

Een hoop ontbijtjes

Vrijwilligers Peggy, Gabriëlle en Samet zorgen als campingbeheerders dat er water, elektra, activiteiten en maaltijden zijn. “We hebben plek voor 185 mensen. Dat zijn veel ontbijtjes, lunches en diners”, vertelt Peggy Meulman.

De eerste avond begint al goed met een Surinaamse maaltijd voor de hele camping. “Een buurtbewoonster kookt voor alle gasten.” Zaterdag is er een barbecue en zondag gaat iedereen eind van de middag weer naar huis. Kamperen in het park kost 20 euro per tent en 20 euro per persoon voor het hele weekend, inclusief eten en activiteiten. “Voor kinderen kost het de helft en een aantal mensen met een HaarlemPas kan korting krijgen. Voor diegenen zonder tent hebben we er een paar te leen.”

Koffie

Aan vrijwilligers is geen gebrek, vertelt Peggy. “We worden van alle kanten gebeld door mensen die willen helpen. We zijn nu vooral op zoek naar sponsoren voor de bingo-avond. Cadeautjes zijn welkom, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Al is het een pak koffie.” Peggy woont (toevallig) tegenover het park en is al jaren als vrijwilliger actief in de buurt. Twaalf jaar geleden richtte ze de Stichting Ontmoet Elkaar op, om buurtbewoners te verbinden. Het doel van De Buurtcamping is hetzelfde: mensen verbinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here