Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters in Diemen een groot succes

Diemen  – De Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters in Diemen was zaterdag een groot succes. Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn ontvingen in Diemen 26 kinderburgemeesters uit heel het land. Zij werden begeleid door een afvaardiging uit hun gemeente.

In Nederland komen steeds meer kinderburgemeesters. Gemeenten vinden het belangrijk om bijvoorbeeld door middel van kinderraden en het aanstellen van kinderburgemeesters, kinderen in hun gemeente een stem te geven en mee te laten denken en praten over zaken die hen aangaan.

kinderburgemeesters

Het is de derde keer dat er een landelijke dag voor kinderburgemeesters werd georganiseerd. De dag stond in het teken het uitwisselen van ervaringen en ideeën over kinderparticipatie. Ook werd er gewerkt aan een concreet plan voor elke aanwezige gemeente, om kinderen in een kwetsbare positie beter te helpen. SAM& (samenvoorkinderen.nl) en de aangesloten fondsen hebben de kinderen geholpen met het maken van dit plan.

Programma over de helle dag

Ook werd het belang van kinderrechten onder de aandacht gebracht door Kinderrechten.nu. Deze stichting presenteerde een checklist over kinderrechten voor gemeenten. Meedenken en meedoen door kinderen vormen de basis van deze kinderrechten.

De kinderburgemeesters volgden ook een ‘Workshop Vloggen”, zodat zij straks hun lokale initiatief en het proces daar naar toe zelf op beeld kunnen zetten. De presentatie van de dag was in handen van de Diemense acteur, presentator en zanger Tim Douwsma.

Aan het einde van de middag werd het stokje van de organisatie (‘de hamer van de kinderburgemeester’) symbolisch doorgeven aan de gemeente Stichtse Vecht, die in 2019 de Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters gaat organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...