Mijlpaal voor Hyde Park in Hoofddorp

Hyde park
Hoofddorp – Donderdag 26 juli 2018 is de hoofdlijnenovereenkomst voor het project Hyde Park tussen de gemeente Haarlemmermeer en Hyde Park b.v. getekend. Projectwethouders Marjolein Steffens-van de Water en Adam Elzakalai en projectontwikkelaars Snippe Projecten B.V. en IC Netherlands B.V. zijn trots en blij met de volgende fase in het proces. André Snippe namens Hyde Park: “We garanderen dat Hyde Park een spraakmakende en aantrekkelijke woonwijk wordt, waar mensen graag willen wonen en verblijven. Meer dan 2.500 geïnteresseerden hebben zich reeds ingeschreven, in belangrijke mate uit Hoofddorp en elders uit Haarlemmermeer.”
Wouter van den Eijnden, directeur van IC Netherlands vult hierop aan: “Hyde Park staat voor kwaliteit. Nieuwe bewoners komen terecht in een stijlvol ontworpen, duurzame omgeving. Het wordt een hoogwaardige stadswijk met alles wat je nodig hebt om optimaal te leven.”
Hyde Park is een ontwerp van architecten- en stedenbouwkundig bureau MVRDV in opdracht van Snippe Projecten B.V. en IC Netherlands B.V., die samen onder de naam Hyde Park de nieuwe woonwijk realiseren.

Stedenbouwkundig plan en hoofdlijnenovereenkomst

De Haarlemmermeerse gemeenteraad heeft 19 juli ingestemd met het stedenbouwkundig plan. Het stedenbouwkundig plan geeft de hoofdlijnen aan voor de nieuwe ontwikkeling van het gebied Beukenhorst-West. Zoals de soorten woningen, de aantallen woningen en de hoogtes van de gebouwen, de doelgroepen voor wie er gebouwd wordt, de parkeernorm en de visie op de openbare ruimte. De nieuwe woonwijk geeft invulling aan de grote woningbouwopgave die zowel lokaal nodig is als voor de metropoolregio Amsterdam. En biedt veel betaalbare woonruimte voor bijvoorbeeld starters, kleine gezinnen en “empty nesters”. Er komt minimaal 20% sociale huur en 10% betaalbare koop. Als onderdelen van het project Hoofddorp-Centraal sluiten het gebied en het Wandelbos op elkaar aan. In de hoofdlijnenovereenkomst is de economische uitvoerbaarheid van het stedenbouwkundig plan onderbouwd en zijn de financiële uitgangspunten opgenomen. Waaronder bijvoorbeeld bijdragen aan de ambtelijke kosten voor de voorbereiding, bijdragen aan de openbare ruimte in en om het gebied, de randvoorwaarden voor het woonprogramma en procesafspraken tussen gemeente en ontwikkelaar Hyde Park.

De projectwethouders

Projectwethouder Adam Elzakalai: “Ik denk dat Hyde Park één van de meest fantastische wijken in Nederland kan worden. De maximaal 4.000 appartementen die er komen, zijn niet alleen goed nieuws voor alle soorten woningzoekenden, maar Hyde Park is ook in veel opzichten zeer vernieuwend. In elk geval voor Haarlemmermeer, waar wonen, werken, winkelen en andere functies nergens zo worden gemengd als in deze levendige wijk. Het vormt de toekomst van Hoofddorp en Haarlemmermeer.”
Ook projectwethouder Marjolein Steffens-van de Water kijkt positief naar de ontwikkeling: “Nieuwe woningen zijn zo hard nodig dat we niet snel genoeg kunnen beginnen met bouwen. Het plan voor Hyde Park is een deel van het antwoord op het woningtekort in allerlei segmenten. Het wordt een levendige woonwijk waar de auto te gast is en het openbaar vervoer dichtbij. Het wandelbos met fruittuinen en het nieuwe wandelpad, als goede verbinding met het NS-station, krijgt meer de functie van stadspark. Ook de sociale veiligheid van Beukenhorst-West wordt enorm verbeterd, omdat er meer reuring komt in het gebied.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam