Nieuwe wethouders in gesprek met de stad

stad, drugswoningen

Zaanstad – Wat vinden inwoners, ondernemers en instellingen in Zaanstad van de plannen van het nieuwe college van B&W? En welke ideeën hebben zij voor de toekomst van de stad? Om daar achter te komen gaat het nieuwe college 150 dagen in gesprek met de stad. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 17 juli in Taets op het Hembrugterrein. De pers is daarbij van harte welkom.

Coalitieakkoord

‘Vandaag aan de slag voor het Zaanstad voor morgen’. Zo heet het coalitieakkoord waarin staat waar dit college de komende vier jaar mee aan de slag gaat. Met als doel een welvarende, veilige en duurzame stad, waarin iedere Zaankanter prettig en gezond woont, werkt en recreëert.

Vragen

De stad is aan het veranderen. Zaanstad zal groeien van ruim 155.000 naar 200.000 inwoners. Dat betekent nogal wat. Hoe zorgen we voor genoeg (en betaalbare) woningen? Hoe zorgen we ervoor dat Zaanstad klimaatneutraal wordt? Hoe trekken we meer toeristen, ook buiten de Zaanse Schans? Wat gebeurt er met de zorg? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen?

Belangrijke vragen die goede keuzes vergen. Het college wil graag zijn plannen toelichten en is benieuwd naar de vragen en ideeën van inwoners, ondernemers en organisaties. Om zo samen te kunnen optrekken.

De bijeenkomst op dinsdag 17 juli in Taets staat onder leiding van cabaretière, columniste en presentatrice Funda Müjde. Zij zal de wethouders interviewen, maar vooral zorgen dat de zaal de kans krijgt om vragen te stellen en een open gesprek aan te gaan met het college. Daarnaast is er een mediapanel dat de nieuwe wethouders het vuur aan de schenen zal leggen. Het gesprek met de stad krijgt na de zomer een vervolg met vier themabijeenkomsten en meerdere wijkbijeenkomsten.

De bijeenkomst in Taets (Hemkade 16, Zaandam) begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam