Sportkantines Aalsmeer halen brons en zilver

sportkantines

Aalsmeer – Een sportieve omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is en waar het drinken van water wordt aangemoedigd. Tennisvereniging All Out en Zeilvereniging Aalsmeer zetten zich hiervoor in en dat is beloond met een Team:Fit-certificaat. Afgelopen weekend ging wethouder Wilma Alink met Team Sportservice Aalsmeer bij de sportkantines langs om hen te feliciteren en de certificaten uit te reiken

Sportkantines

De sportkantine van Zeilvereniging Aalsmeer was al trotse bezitter van een bronzen certificaat en heeft dit jaar een zilveren exemplaar verdiend. De All Inn Horeca mag zich voortaan een ‘Bronzen Sportkantine’ noemen. Beide verenigingen vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis (en in hun automaten) gezonder is.

Een gezonde omgeving

Wethouder Wilma Alink: “Aalsmeer is een JOGG- gemeente, wat staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Samen met andere partijen in de wijk zetten wij ons in voor meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezonde omgeving creëren. De vereniging mag trots zijn op dit resultaat.”

JOGG

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. De  initiatieven dragen bij aan een gezondere jeugd door een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam