Treindienst Weesp wordt deels opgestart

Weesp
Foto: ProRail

Weesp – Het herstel van de bovenleiding tussen Schiphol en Diemen Zuid bij Weesp is in volle gang. De monteurs zijn bezig op één van de vier sporen. Halverwege de middag kunnen treinen weer rijden over de drie naastgelegen sporen. Een aanzienlijk deel van de treindienst wordt dan opgestart. Dat betekent dat de hinder in de spits aanzienlijk zal zijn verminderd. Treinreizigers krijgen het advies om kort voor vertrek hun reis te plannen via 9292 voor een reisadvies op maat.

Gebroken bovenleiding bij Weesp

Dinsdagochtend vroeg is de bovenleiding in de buurt van Weesp gebroken en naar beneden gekomen. Twee treinen zijn gestrand, vervolgens geëvacueerd en daarna weggesleept. De sporen moesten vanmorgen over een lang traject met een schouwtrein worden nagekeken op schade. Daaruit bleek dat alleen de bovenleiding bij Weesp is beschadigd.

Herstel bovenleiding  

Het herstel van enkele honderden meters bovenleiding speelt zich af op één spoor. Dat herstel duurt naar verwachting tot 19.00 uur. De drie naastgelegen sporen kunnen vanmiddag al worden gebruikt voor het rijden van treinen. Dat betekent dat de hinder in de spits aanzienlijk zal zijn afgenomen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam