Wethouder Robbert Jan van Duijn bezoekt het SEZO opvoedspreekuur

Kudelstaart – Van 1 t/m 7 oktober is het de ‘Week van de opvoeding’. Wethouder jeugd, Robbert Jan van Duijn ging daarom afgelopen maandag langs bij het SEZO opvoedspreekuur in Kudelstaart. Dit is een gratis én geheel vrijblijvend spreekuur dat goed wordt bezocht en veel ouders helpt.

Opvoedspreekuur

Bij het opvoedspreekuur kunnen ouders terecht met al hun vragen en problemen rondom opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar. Samen met een opvoedadviseur gaan ouders in één of meer gesprekken op zoek naar een aanpak die past bij de gezinssituatie.

 

Vragen als: ‘Waarom luistert mijn kind zo slecht?, ‘Is het normaal dat mijn kind zoveel huilt?, ‘Hoe leer ik mijn kind groente eten?’ of ‘Hoe maak ik goede afspraken met mijn puber’ komen regelmatig voorbij. Kortom vragen die te maken hebben met het gedrag van kinderen en hun emotionele ontwikkeling en over de opvoedingsaanpak van ouders.

Opvoedvragen

“Het opvoedspreekuur is een belangrijke voorzieningen die ouders met opvoedvragen weer op weg helpt. Dit kan voorkomen dat kleine problemen groot worden. Het is dichtbij beschikbaar en iedereen kan er binnenlopen. Het is mooi dat steeds meer ouders hun weg weten te vinden naar het opvoedspreekuur”, aldus wethouder Robbert Jan van Duijn.

De opvoedadviseurs werken bij SEZO (in samenwerking met GGD) in opdracht van de gemeente Aalsmeer. In het spreekuur werken zij onder andere met de methode Positief Opvoeden volgens Triple P (voor meer info www.positiefopvoeden.nl).

 

 

U kunt telefonisch een afspraak maken via 020-5555964 en vragen naar de opvoedadviseur, Liesbeth Cerfontain, van SEZO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...