Wethouders delen samen met politie fietslampjes uit

Wethouders

Amstelveen – Om fietsers te wijzen op het belang van goede verlichting deelde Amstelveense wethouders Jeroen Brandes (PvdA) en wethouder RobbertJan van Duijn (CDA) uit Aalsmeer maandagavond 22 januari fietslampjes uit. Dit deden zij samen met de politie. 

‘Ik val op’

Op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, bij de rotonde op de Legmeerdijk, kregen fietsers zonder verlichting vanavond geen bekeuring maar gratis fietslampjes. Wethouder Jeroen Brandes: ’ Zien en gezien worden is voor fietsers van groot belang. Zeker in deze donkere periode. Met deze actie sluiten we aan bij de campagne ‘Ik val op’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en proberen we fietsers samen met de politie alert te maken op het belang van goede fietsverlichting’.

Tips om op te vallen

Tijdens de actie bleek dat fietsers niet altijd weten dat er aan fietsverlichting ook regels zijn verbonden. Zo moeten de lampjes bij voorkeur aan de fiets zitten en goed naar voor en achter schijnen. De lampjes mogen niet knipperen, ze moeten goed zichtbaar zijn en er mag niets voor of overheen hangen. Wit of geel licht voor en rood licht achter.

Extra controles

Vanaf volgende week voert de politie gericht controles uit op het gebruik van fietslichten. De politie deelt geen fietslichtjes uit, maar wel een boete van € 55 als de fietsverlichting niet in orde is.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam