Woninginbraken blijven aandachtspunt in Baarn

0
46
woninginbraken
Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Baarn – Het aantal geregistreerde misdrijven in de eerste helft van 2018 is met 5% gedaald ten opzichte van 2017. Hiermee staat het aantal misdrijven op het laagste niveau sinds vier jaar. Toch is er ook een opvallende stijger: het aantal woninginbraken (van 57 naar 133).

Ondanks verscherpte aandacht van politie en gemeente neemt met name het aantal pogingen toe (van 25 naar 74). De politie zet het flexteam in om het aantal woninginbraken tegen te gaan. Daarnaast is het van cruciaal belang dat mensen bij een verdachte situatie direct 112 bellen. Zo is vorige week een inbreker aangehouden, dankzij een tip van een alerte omwonende. Verder valt het op dat vooral wordt geprobeerd in te breken in woningen van mensen die langere tijd afwezig zijn en waarvan de woning een verlaten indruk maakt.

Subsidieregeling hang- en sluitwerk

Om woningen beter te beveiligen tegen woninginbraken, komt de gemeente dit najaar met een subsidieregeling voor de aanschaf van hang- en sluitwerk. Ook organiseert de gemeente regelmatig informatiebijeenkomsten. Het aantal inbraken bij bedrijven is afgenomen 11 van naar 5. Afgelopen winter behaalden de Baarnse bedrijventerreinen ‘Drie Eiken’ en de ‘Noordschil’ het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Daling veelvoorkomende criminaliteit

Het aantal fietsdiefstallen (-50%), vernielingen (-35%) en autokraken (-16%) nemen wederom flink af. De aantallen liggen zelfs op het laagste niveau in jaren.

De intensivering van het jongerenwerk werpt zijn vruchten af. Het aantal meldingen van jongerenoverlast daalt met 30% (regionaal -22%). Gemeente, politie, maatschappelijk werk en jongerenwerk pakken de jongerenoverlast aan gezamenlijk aan. Ook is er in 2017 een jeugdboa aangesteld.

Potloodventer

De toename van het aantal zedendelicten (van 5 naar 15) is toe te schrijven aan een potloodventer die januari en februari actief was in de regio. Eind februari is een aanhouding geweest en sindsdien is het aantal meldingen van schennispleging gestopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here