Vier koninklijke onderscheidingen voor vertrekkende raadsleden

Vier koninklijke onderscheidingen voor scheidende raadsleden

Assen – Burgemeester Marco Out heeft woensdagavond tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad in oude samenstelling vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan vertrekkende raadsleden. De fractievoorzitters Egbert Prent (OpAssen) en Jan Broekema (SP) werden evenals de raadsleden Inge Eshuis (D66) en Steven Lagendijk (ChristenUnie) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Egbert Prent was gedurende een periode van 20 jaar raadslid. Hij was lid van verschillende fracties en vervulde de afgelopen vier jaar het fractievoorzitterschap van OpAssen. Jan Broekema van de SP maakte 12 jaar deel uit van de raad. Tien jaar lang was hij  fractievoorzitter van zijn partij. Inge Eshuis was sinds 2002 lid van de Asser gemeenteraad. De afgelopen vier jaar was ze ook vice-voorzitter van de gemeenteraad. Steven Lagendijk was 12 jaar raadslid en vervulde de afgelopen vier jaar ook de rol van voorzitter van de accountantscommissie.

Donderdag werden de leden van de nieuw gekozen gemeenteraad geïnstalleerd. Van de 33 leden die de gemeenteraad van Assen telt, zijn er 21 nieuw

koninklijke onderscheidingen
afscheid raadsleden

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam