Sprundel:Aangehouden na vernielingen

Sprundel – Woensdagavond rond 20.00 uur kregen surveillerende agenten een melding dat er gevochten zou worden bij een woning aan de Benedictastraat in Sprundel. Ook zou een man de ruiten van de woning eruit aan het slaan zijn. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan.

Aangekomen op het betreffende adres zagen de agenten dat een man de ruit van de voordeur van de woning aan het inslaan was. Zij riepen de man aan en sommeerden hem te stoppen met zijn actie en op zijn knieën te gaan zitten omdat hij was aangehouden. Met enige overredingskracht lukte dat, maar pas nadat de agenten hadden gewaarschuwd pepperspray te gaan gebruiken als de man niet zou meewerken.

Verdachte aangehouden en naar ziekenhuis

De verdachte, een 22-jarige man uit Sint Willebrord, was zichtbaar gewond. Hij is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is een bloedproef van hem afgenomen, omdat hij kenmerken vertoonde dat hij onder invloed van verdovende middelen was. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De man is nog niet in vrijheid gesteld.

De bewoner van de woning aan de Benedictastraat in Sprundel heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde zelf dat hij de verdachte ook klappen had gegeven, omdat deze zijn woning was binnengekomen en niet naar buiten wilde gaan. Ook zou de bewoner door de verdachte bedreigd zijn met, vermoedelijk, een mes. Binnen in de woning zou de verdachte ook nog een ruit hebben vernield.

Eerdere aanrijding in Sprundel

De politie doet onderzoek en heeft een aangifte opgenomen van de bewoner. De aanleiding voor het gebeuren was mogelijk een aanrijding met een geparkeerd voertuig dat voor de woning stond. De verdachte zou het niet eens zijn geweest met de afwikkeling van de schade. Mogelijk had hij de aanrijding veroorzaakt, maar ook dat is onderwerp van onderzoek door de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Bredase en Zundertse jongeren fiksen ‘hun shit’

Breda/Zundert - Fiks helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar van ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’ naar ‘shit-dit-vind-ik-chill’. Voor een half jaar gaan zij...

Stikstof bedreiging voor ecosysteem duinen

Juist nu genieten we van de natuur, ook van de Nederlandse duinen. En dat willen we blijven doen. Het is daarom...

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders

Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. Een jaar waarin naast het...

Zwerfafval tegengaan met extra maatregelen

Baarn - In deze tijden waarin mensen meer thuis zitten, zien afvalinzamelaars dat de hoeveelheid huishoudelijk afval toeneemt. Ook zien gemeentes...

Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum weer open

Vuren - Maandag 1 juni a.s. zal het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum de deuren weer openen (gevestigd in fort...