Home Regio Breda Gemeente Gilze en Rijen wil Derk Alssema als nieuwe burgemeester

Gemeente Gilze en Rijen wil Derk Alssema als nieuwe burgemeester

Gilze en Rijen –De gemeenteraad van Gilze en Rijen heeft maandagavond 3 februari 2020 besloten Derk Alssema bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor benoeming als nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt Derk Alssema begin april 2020 benoemd als burgemeester.

Derk Allsema

De heer Derk Alssema (33) is sinds 2015 wethouder in de gemeente Goes. Hij is momenteel ook voorzitter van de jeugdhulpregio Zeeland en voorzitter energietransitie namens de Zeeuwse wethouders duurzaamheid. Daarvoor was hij vanaf 2010 gemeenteraadslid namens het CDA in de gemeente Goes. Voor zijn wethouderschap was hij werkzaam als procescontroller en als teamleider bij een bankinstelling.

Profielschets

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 26 september 2019 had vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Derk Alssema de verbinder en netwerker die in de profielschets naar voren kwamen.

Laatste fase

Met de aanbeveling van Derk Alssema  door de gemeenteraad komt de benoeming van de nieuwe burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen in de laatste fase. Op grond van de aanbeveling doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht bij de Koning, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Installatie

Derk Alssema is de beoogde opvolger van burgemeester Jan Boelhouwer, die eind maart afscheid neemt vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd. Het streven is om de installatie van Derk Alssema als burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen te laten plaatsvinden in een buitengewone raadsvergadering begin april 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...