Gemeente Zundert stimuleert Uniek Sporten voor mensen met beperking

Uniek Sporten
Uniek Sporten ook in Zundert

Zundert – Gemeente Zundert start een nieuw initiatief om deelname aan sport door mensen met een beperking te vergemakkelijken en heeft zich per 1 maart aangesloten bij het landelijk initiatief Uniek Sporten. Uniek Sporten heeft een website waar sportverenigingen hun activiteiten voor mensen met een beperking kunnen aanbieden. “Onze doelstelling is om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke, lichamelijke of chronische beperking in staat stellen om deel te nemen aan sport bij een reguliere sportvereniging,” aldus wethouder Sport, Jan Aarts.

Uniek sporten 

De aansluiting bij Uniek Sporten past binnen de nieuwe sportvisie die de gemeente samen met sportverenigingen heeft opgesteld. Eén van de doelstellingen is om extra aandacht te geven aan speciale doelgroepen in onze gemeente. “Sport is er voor iedereen en moet beschikbaar zijn voor iedereen. Een aantal doelgroepen krijgt van ons daarom extra aandacht om sport te stimuleren,” voegt wethouder Jan Aarts toe.

Samenwerkende gemeenten

Gemeente Zundert heeft met deelname aan ‘Uniek Sporten’ zich aangesloten bij de samenwerkende gemeenten van Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal die al onder de naam Sportloket Aangepast Sporten West-Brabant zich inzetten voor deze doelgroep. Door samen te werken bundelen de gemeenten hun kennis en expertise om mensen met een beperking te ondersteunen om te gaan bewegen. Daarnaast kunnen sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten bij hen terecht voor advies.

Meer informatie

Iedereen met een beperking of die hier vragen over heeft, kan contact opnemen met Janine van Gurp via j.van.gurp@breda-actief.nl  of 076 – 52 33 555. Ook organisaties die advies willen over een aangepast sportaanbod kunnen hier met hun vragen terecht. Alle informatie over Uniek Sporten en om sportverenigingen te vinden die activiteiten aanbieden voor mensen met een beperking, vindt u op www.unieksporten.nl.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam