Grote opkomst dorpsbijeenkomst Vitaal Buitengebied

vitaal buitengebied
Bijeenkomst Vitaal Buitengebied Klein Zundert - Foto: gemeente Zundert

Zundert – Meer dan 80 mensen kwamen naar de eerste dorpsbijeenkomst vitaal buitengebied in Klein Zundert. Het is een eerste in de reeks van vier bijeenkomsten, waar de deelnemers op zoek gaan naar een toekomstvisie voor een vitaal buitengebied in gemeente Zundert. De dorpsraden in de gemeente organiseren op wisselende locaties de bijeenkomsten in samenwerking met de gemeente Zundert, de provincie Noord-Brabant en Waterschap Brabantse Delta.

Vitaal buitengebied leeft bij inwoners

Veel betrokkenheid en energie was er te zien tijdens de bijeenkomst, waar voornamelijk ondernemers en inwoners op af kwamen. Ook CLTV, Treeport en ZLTO waren vertegenwoordigd. René Bastiaansen is blij met de opkomst: ”De dorpsraden willen de uitdagingen in het buitengebied aanpakken. De hoofdrolspelers in deze aanpak zijn de mensen die in het buitengebied wonen en werken.” In creatieve sessies bespraken de hoofdrolspelers de problemen en kansen die zij zien op het gebied van leegstand, droogte en duurzaamheid.

Uitdagingen en kansen

Dat er veel speelt in het buitengebied is bekend. Dat onderstrepen ook de bestuurders van de provincie Noord-Brabant, waterschap Brabantse Delta en de gemeente Zundert, die aanwezig waren: Erik van Merrienboer, gedeputeerde Ruimte, Hans Peter Verroen, gebiedsportefeuillehouder en wethouder Patrick Kok. Zij zien een enorme dynamiek in ondernemerschap. Tegelijkertijd komt er veel op Zundert af, zoals agrarische leegstand en de aanhoudende droogte in de hoge zandgronden van de gemeente.

Samen werken in pilot vitaal buitengebied

De bijeenkomsten zijn de start van de pilot vitaal buitengebied. In de pilot slaan we de handen ineen om een vitaal buitengebied te creëren: een buitengebied om te wonen, ondernemen en recreëren. Nu en over 20 jaar. Dit doen we door mensen in beweging te brengen, door gezamenlijk bouwstenen te leggen en door te ontdekken.

Voor de datums en tijdstippen van de andere dorpsbijeenkomsten, klik hier.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam