Oosterhoutse World Cleanup Day 2019

Oosterhout – Aanstaande zaterdag 21 september is het zover, dan is het World Cleanup Day!  Ook in Oosterhout zijn tal van activiteiten georganiseerd om onze gemeente (nog) schoner en mooier te maken. We nodigen iedereen uit om mee te doen!

Samen met Smurfit Kappa heeft de gemeente Oosterhout een programma opgezet voor enthousiaste inwoners en ondernemers die Oosterhout graag schoon zien. Tijdens dit programma ontmoet je ook andere partijen die een schoon Oosterhout een warm hart toe dragen. We hopen dat hier nieuwe samenwerkingen ontstaan, die elkaar weer inspireren om onze stad nog mooier te maken.

World Cleanup Day

De World Cleanup Day wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en is een wereldwijde opruimactie waar ruim 160 landen aan mee doen om de aarde een grote schoonmaakbeurt te geven. Er wordt daarbij zo veel mogelijk zwerfvuil opgeruimt. Het is ook een doel om veel waardevolle informatie te krijgen over het soort afval wat op straat en in het milieu belandt en waar het vandaan komt. Om structurele oplossingen te vinden om het afvalprobleem.

Vorig jaar hebben 18 miljoen vrijwilligers in 24 tijdzones tusen Nieuw-Zeeland en Hawaii heel veel afval opgeruimt. Er wordt geschat dat het ging om 88 miljoen kilo afval. Het is echt noodzakelijk om wat aan de vervuiling, en met name het plastic afval, op te ruimen. De productie van plastic neemt nog steeds toe en heel veel daarvan komt in de rivieren en zeeën terecht.

Programma 21 september 2019

  • 09:45  ontvangst bij Smurfit Kappa in hun experience center aan de Warandelaan 2. Hier zien we hoe Smurfit Kappa omgaat met grondstoffen.
  • 10:00 – 10:45 Spreker over verpakkingsmaterialen en recycling
  • 11:00 – 13:00 Zwerfafval opruimen in verschillende delen van Oosterhout (eigen keuze)
  • 13:00 – 14:00 Samenkomst, bespreken resultaten.

Aanmelden kan door te mailen naar Schoon@Oosterhout.nl of via de website www.worldcleanupday.nl. Hier staan ook andere schoonmaakacties in Oosterhout op, waar u bij kunt aanhaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Booldersdijk Nederweert veiliger gemaakt

Nederweert - Vorig jaar is het wegdek van de Booldersdijk vernieuwd en is de procedure gestart om de maximumsnelheid te verlagen....

Stadsmuseum Rhenen start heel ontspannen

Rhenen - Vandaag is Stadsmuseum Rhenen weer open gegaan. Het eerste publiek heeft met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal...

Ongeveer 5,5% bloeddonors heeft antistoffen corona

Sanquins tweede meting toont dat ongeveer 5,5% (+/- 0,5%) van de Nederlandse bloeddonors antistoffen tegen het coronavirus heeft ontwikkeld, een bescheiden...

Magische knipkunst-expo Westfries museum verlengd

Hoorn - De deuren van het Westfries Museum in Hoorn gingen op dinsdag 2 juni weer open voor het publiek. Wekenlang...

Start aanleg Natuurtransferium Kunradersteengroeve

Voerendaal - Begin juni start de aanleg van het natuurtransferium bij de Kunradersteengroeve. Het natuurtransferium en infopunt bij de Kunradersteengroeve zijn...